• Haberler
  • Yaşam
  • İçişleri Bakanlığı ile kamu görevlileri arasında iş birliği protokolü imzalandı

İçişleri Bakanlığı ile kamu görevlileri arasında iş birliği protokolü imzalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı ile Kamu Görevlileri Etik Kurulu arasındaki Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İş birliği Protokolü'nü imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen törene; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Zerrin Güngör’ün yanı sıra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, İçişleri Bakan yardımcıları Bülent Turan, Sayın Münir Karaloğlu ve Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve ilgili davetliler katıldı.

Etik kültürünün kamuda güçlendirilmesinin amaçlandığı protokol ile mülki idare amirleri başta olmak üzere İçişleri Bakanlığı bünyesindeki tüm personele kapsamlı eğitimler verilecek. 

İş Birliği Protokolü kapsamında İçişleri Bakanlığı içinde sürekli eğitim veren bir etik eğitim birimi kurulacak, bu sayede sertifikalandırılmış etik eğitici altyapısı ile etik eğitimi sürekli ve devamlı hale gelecek.

Bu yüksek medeniyet ahlak ve erdem kavramlarının üzerinde yükselmektedir

2 bin 200 yıllık kadim devlet geleneğine, kutsal vatanımızdaki 1.000 yıllık hakimiyete ve 100 yılı aşkın Cumhuriyet tecrübesine sahip olan büyük bir medeniyetin temsilcileri olduğumuzu hatırlatan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bu yüksek medeniyet; Temelindeki ‘ahlak’ ve ‘erdem’ kavramlarının üzerinde yükselmektedir. Hz. Mevlana'nın; 'Bütün cihanı araştırdım. Güzel ahlâktan daha üstün bir liyakat bulamadım' derken, her insanda ve dolayısıyla her kamu çalışanında bulunması gereken en önemli hasleti de vurgulamıştır.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “600 bini aşkın mesai arkadaşımızla çok büyük bir aileyiz.” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Emniyet Teşkilatımız 179, Jandarma Teşkilatımız 185 yaşında. Yüce dağların başında terörle mücadele ederken vatandaşlarımızı sarıp sarmalamak da, ıssız sokaklarda suçlularla mücadele ederken aydınlık geleceğimiz olan yavrularımızı korumak ve güven vermek de bizlerin görevi. Hiç şüphesiz ki; kamu gücünü kullanan kolluk kuvvetlerimizin bu kutsal görevlerini ifa ederken etik değerlere bağlı kalması, tek bir vatandaşımızın dahi gönlünü incitmemesi, doğruluk, tarafsızlık ve hukukun üstünlüğüne harfiyen riayet etmesi büyük önem arz etmektedir.”

Devleti adalet, adaleti de ahlak eksenli medeniyet ayakta tutar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı ufukla, ''Milletin efendi olduğu'' bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Merhum Sezai Karakoç'un ifade ettiği gibi, ‘Devleti adalet, adaleti de ahlak eksenli medeniyet ayakta tutar.' Mülki idare amirlerimiz, tüm kolluk kuvvetlerimiz, Bakanlık merkez, taşra teşkilatı ve bağlı kuruluşlarında görev yapan personellerimiz bu anlamlı eğitimi alacaklar. Bu duygularla teşriflerinden dolayı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a şükranlarımı sunuyorum. Özellikle kurumlar arasındaki etik eğitimlerine verdiği destek ve iş birliğinden dolayı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Sayın Zerrin Güngör Hanımefendi'ye teşekkür ediyorum. İş birliği protokolümüzün hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme