Hayal edin vazgeçmeyin!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK, Batman Valiliği ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde bilimi toplumu buluşturan proje kapsamında, Batman'da anaokulundan liseye kadar 492 okula 160 binin üzerinde popüler bilim kitabı ve binlerce derginin armağan edildiğini belirtti. Kacır, 'Tüm arzumuz bilimi gençlerimizle, gençlerimizi bilimle buluşturabilmek. Geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa ederken, gençlerimizle beraber yol yürüyoruz.' dedi.

Bakan Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman’ı TÜBİTAK Yayınlarıyla Buluşturuyoruz Projesi tanıtım törenine katıldı. Hasankeyf’ten Gercüş’e, Beşiri ve Kozluk’tan Sason’a kadar Batman’ın tüm ilçelerine TÜBİTAK kitaplıkları kurduklarını, çocukların ve gençlerin bilime ilgisini artırdıklarını belirten Kacır, şunları söyledi: “Türkiye Yüzyılı”nda; yediden yetmişe, adeta toplumsal bir seferberlik ruhuyla hareket ediyoruz. Bu inşa ve ihya yolculuğunda en değerli yol arkadaşımız, elbette ki yarınlarımızın umudu gençlerimiz. Bizler; imkân tanındığında, gerekli ortam sağlandığında gençlerimizin neleri başarabileceğini çok iyi biliyoruz.

Bu anlayışla gençlerimizi bilim ve teknoloji kültürü ile buluşturacak ve onların bu alanda yeni çalışmalar yapmasını sağlayacak hamleleri birer birer gerçekleştiriyoruz. Bu hamlelerin başında kuşkusuz TEKNOFEST geliyor. TEKNOFEST kuşağımızın; akamete uğramış bilim ve teknoloji yolculuğumuzu yeniden dirilten, geleceğin Türkiye’sine giden yolun köşe taşlarını döşeyen, yarınlarımız adına ümidimizi yeşerten nesil olacağından hiç şüphemiz yok.

Merak eden, sorgulayan, araştıran, keşfeden, çözüm üreten bir gençliğin peşinde, tüm imkânlarımızı, gençlerimiz için seferber etmekten asla geri durmuyoruz. Araştırma ve proje yarışmalarının yanı sıra bilim olimpiyatları ile bilim kültürünü yerleştiriyoruz.

 81 şehrimizin tamamında kurduğumuz Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde 16 bin ortaokul ve lise öğrencimize; robotik kodlamadan, tasarımdan programlamaya, nesnelerin internetinden havacılık ve uzay teknolojilerine, yenilikçi teknoloji alanında 3 yıllık ücretsiz eğitim imkânı sunuyoruz.

Son 2 yılda gerçekleştirdiğimiz 2 bin 500 bilim söyleşisiyle 300 binden fazla öğrencimizi bilim insanlarımızla bir araya getirerek, toplumumuzda bilime yönelik ilgiyi ve bilimsel okuryazarlığı pekiştirdik.  Desteklediğimiz 3 bin 500’e yakın bilim fuarı ile 250 bin öğrencimizde ve 3 milyon ziyaretçimizde bilimsele olan farkındalığı yeşerttik.

Yine son 3 yılda destek verdiğimiz 89 bilim şenliği ile 400 binin üzerinde gencimizi bilimle buluştururduk, onlara bilimin eğlenceli dünyasını keşfetme fırsatı sunduk. Bilim merkezlerimiz vasıtasıyla, genç nesillerimizi bilimle buluşturuyor, onları denemeye ve keşfetmeye teşvik ediyoruz.

Hizmet vermekte olan 10 büyük ölçekli bilim merkezimizde bugüne dek 11 milyon ziyaretçi ağırladık. Ziyarete açtığımız ilçe ölçekli bilim merkezlerimizde 850 bin gencimizi bilimin dünyasıyla buluşturduk.

TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları’yla 30 yılı aşkın bir süredir her yaştan okura erişiyor, bilime yönelik ilgiyi ve merakı artırıyoruz. Bugüne kadar yayımladığımız bin 167 eserde, 28 milyonu aşan baskı adedine ulaştık. Geride bıraktığımız yılda; 37’si yeni olmak üzere 204 kitapta, 2 milyon 700 bin basım adedine eriştik.

Bu yılın ilk 2 ayında popüler bilim dergilerine abone sayımızı yüzde 162 artırarak 568 bine eriştik. Sadece 2 aylık bir sürede 700 bini aşkın popüler bilim kitabını meraklı gençlerimizle buluşturduk. Basılı yayınlarımızın yanı sıra popüler bilimin dijital adresi Bilim Genç web sitesi ile de her ay yaklaşık 400 bin kullanıcıya eriştik.

Tüm arzumuz, tüm gayemiz bilimi gençlerimizle buluşturabilmek. Çünkü gençlerimiz yarınlarımızın mimarı, geleceğimizin teminatı. Geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa ederken, gençlerimizle yürüyoruz. Bu sebeple, gençlerimize küçük yaşlardan itibaren okuma alışkanlığı kazandırmayı ve her bir gencimizin bilim okuryazarı olmalarını istiyoruz.

 Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik desteklerimizi büyük bir motivasyonla gerçekleştiriyoruz. Bugün “Millî Teknoloji Hamlesi”nin tüm gurur tablolarında gençlerimizin izi var. Biz gençlerimize yatırım yaptıkça, onların yanında durdukça, onlara güvendiğimizi hissettirdikçe, “Türkiye Yüzyılı”nda da yeni başarı hikâyelerinde gençlerimizin imzası olacak.

 Kitaplarla kurduğumuz bağ güçlendikçe, ülkemizin ve insanlığın yararına olacak pek çok bilimsel ve teknolojik gelişmeyi hayata geçireceğiz. Bu yolculukta gençlerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Gençler şimdi okullarda TÜBİTAK yayınlarıyla buluşacaksınız, geleceğin en başarılı bilim insanları olmaya söz veriyor musunuz? Sadece Türkiye’nin değil dünyanın en başarılı mühendisleri olmaya söz veriyor musunuz? Yeter ki sizden okumaktan düşünmekten, hayal etmekten asla vazgeçmeyin.
 

Bakmadan Geçme