Genç MÜSİAD Kahramanmaraş şubesinde bayrak değişimi

Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi 5. Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan Genel Kurul İle birlikte Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi Başkanlığını Mehmet Emin Koç üstlendi.

EXPO 2023 Rekreasyon alanında gerçekleştirilen Genel Kurula Genç MÜSİAD Genel Başkanı Cahit Ertemel’in yanı sıra KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Adana ve Gaziantep Genç MÜSİAD Şube Başkanları, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Serdar Salih Çiçekçi, üyeler ve davetliler katıldı.

Kur-an tilaveti ile başlayan Genel Kurul, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Programda KMTSO Başkanı Buluntu, MÜSİAD Şube Başkanı Çiçekçi ve Genç MÜSİAD Genel Başkanı Ertemel selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen önceki dönem Genç MÜSİAD Şube Başkanı Harun Kılıç: “Öncelikle 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden başta MÜSİAD Kahramanmaraş şube Müdürümüz Ömer Faruk KENGER olmak üzere bütün vatandaşlarımıza cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Allah yaralarımızı bir an önce sarmamızı nasip eylesin. 2022 Mart Ayında devraldığımız Genç MÜSİAD Kahramanmaraş şube başkanlığı görevini bugün büyük bir heyecanla devretmenin gurunu yaşıyorum.

Türkiye’nin en büyük genç iş insanları derneğinde görev alarak ülkemizin gençlerine, insanlarına bir nebze de olsa katkı verdiysem ne mutlu bana… Genç MÜSİAD kurulduğundan bugüne gençlerimizin ekonomik hayatlarına olduğu gibi kişisel gelişimlerine, sosyal hayatlarına, milli ve manevi duygularının gelişimine katkı sağlamaktadır. Tüm bunları dönemim boyunca daha iyi fark ettim. Bu yönleriyle bir eğitim kurumana benzettiğim Genç MÜSİAD artık yurtiçi ve yurtdışındaki şubeleriyle Türkiye’ye mal olmuş bir durumdadır.

Türkiye’mizin kalkınmasında Genç girişimcilerimizin üzerine büyük bir rol düştüğü düşüncesindeyim. Görev yaptığım süre zarfında gençlerimizi tanıyarak onların potansiyellerine ulaştıkları takdirde Türkiye’nin önünde hiçbir engelin duramayacağını bir kez daha gördüm. Genç MÜSİAD, kendilerini aşmaları için gençlerimize önemli imkanlar sunmaktadır.  Ülkemiz Ekonomisinin dışa bağımlılıktan kurtulması yolunda azmeden neferlerinden biri olarak bu yolda Genç MÜSİAD’ın kıymetli çalışmalarına şahit oldum.  Devletimizin koyduğu Türkiye Yüz Yılı vizyonunun başarıya ulaşıp ülkemizin küresel güç olacağına inancım tamdır. Bu yolda gençlerimizin rolünü kıymetli görüyorum. Bu amaçla çalışmaya devam edeceğimi ve bu fikirdeki herkese destek olacağımı belirtmek istiyorum.

Biz de bize verilen görevin sorumluluğu gereği bir adım geri atmayarak görev dönemimizde bu göreve layık olmaya çalıştık. Bu hedef doğrultusunda Genel merkezimizin direktifleriyle Kahramanmaraş bölgemizde bölgesel ve yerel Tanı-Tanıştır-ticaret yap etkinlikleri, alanında uzman kişilerden gençlerimize tecrübe aktarım programları, sosyal sorumluluk projeleri, Genç MÜSİAD üye buluşmaları, üniversite öğrencilerine yönelik programlar, yabancı öğrenciler ile üyelerimizin  buluşturulmaları, Üye ziyaretleri, protokol ziyaretleri, STK ziyaretleri, Sosyal yardım kampanyaları, Genç MÜSİAD şube ziyaretleri, ulusal ve bölgesel toplantılara katılım gibi daha nice etkinlikler gerçekleştirdik.

Göreve geldiğim gün devraldığım bu bayrağı daha yukarıda teslim etmek için gayret sarf edeceğimi ifade etmiştim, bugün arkama baktığımda bu sözü yerine getirdiğimi gördüğüm için rabbime hamd ediyorum. 

Görev sürem boyunca beraber çalıştığım yönetim kurulu üyelerimize, Genç MÜSİAD üyelerimize, değerli paydaşlarıma, kıymetli MÜSİAD Kahramanmaraş başkanı ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi bir borç bilirim, bilmeyerek işlediğimiz kusurlardan dolayı af diliyor, çalışma arkadaşlarım ve sizlerden helallik istiyorum. 

Genç MÜSİAD Kahramanmaraş yönetiminde çalışma fırsatı bulduğum gayretli çalışmalarına şahit olduğum görevi devrettiğim için gurur duyduğum Mehmet Emin KOÇ başkanıma yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Yeni dönemin Kahramanmaraş Genç MÜSİAD’a şehrimize, insanlarımıza ve gençlerimize hayırlar getirmesini cenabı haktan niyaz ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Görevi devralan Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Emin Koç: “Asrın Felaketinde kaybettiğimiz Kayınbabam Refik TÜRKMEN, Meryem Annem, kardeşlerim Mustafa, Semih ve MÜSİAD Şube Müdürümüz Ömer Faruk KENGER başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Genç MÜSİAD’ımızın devir tesliminde bizleri göreve layık gören başta Genel Başkanımız Sayın Cahit ERTEMEL ve tüm MÜSİAD ailemize şükranlarımı sunuyorum. Yönetim kurulumuzla beraber bizlere tevdi edilen görevin, sorumluluklarının ve beklentilerin bilincinde olarak kurumumuzu bulunduğu yerden çok daha ileri bir noktaya taşıyacağımıza inancım tamdır. 

Görevi devraldığım kıymetli Başkanımız Harun Kılıç ve beraber yol yürüdüğümüz kıymetli yönetim kurulumuza emekleri için sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum. MÜSİAD’ımızın temelleri tam 33 yıl önce, 12 genç iş adamının inancı, azmi ve kararlılığı ile açıldı. 33 yıl boyunca MÜSİAD, insanımız ve ülkemiz için pek çok başarılı çalışmaya imza attı. Bugün yurtiçinde 84 şubesiyle, dünyanın doğusundan batısına 81 ülkede 95 farklı noktada toplam 179 şube ve irtibat noktası, 14 bin üyesiyle kendi alanındaki en büyük kuruluş MÜSİAD’dır.

Güçlü Türkiye yolunda en ön safta koşanlar arasında dün olduğu gibi bugün de MÜSİAD vardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirtiği üzere MÜSİAD Türkiye ekonomisinin amiral gemisidir. Yakın geçmişimizde bildiğiniz üzere Pandemi, savaşlar, ekonomik krizler ve Asrın Felaketini hep beraber yaşadık. Zor zamanlar güçlü insanları ortaya çıkarır. Türkiye’nin iş dünyasındaki en saygın gençlik teşkilatı olan Genç MÜSİAD olarak, öncü kimliğimizle görevi devraldığımız günden başlayarak şehrimizin daha güçlü şekilde ayağa kalkması için var gücümüzle çalışacağız. Gücümüzü milli-manevi değerlerimiz ve geçmişimizden alarak çıktığımız bu yolda her gün kendimizi daha ileri taşıyarak sağlam adımlarla ülkemizin geleceği için bugünümüz dünümüze denk olmadan sürekli ilerleyeceğiz. 

Yeni dönemimizde Bir tecrübe bin altından daha değerlidir diyerek alanında kendini başarılarıyla ispat etmiş işadamları, akademisyenler ve kıymetli büyüklerimizin tecrübelerinden faydalanacağız. Tecrübe aktarım programlarımızla kıymetli büyüklerimizin tecrübelerini gelecek nesillere taşıyacağız. Üniversitelerimizde gerçekleştirmeyi planladığımız eğitim ve istihdam projeleriyle gençliğin yol haritasında pusulası biz olacağız. Üniversite gençliğinin rol modelleri olacak ve onların profesyonel hayatlarında daha başarılı olmaları için öncü olacağız. Genç kardeşlerimizin öğrenim dönemi biƫğinde iyi birer yönetici ve güçlü girişimciler olmaları için onlara değer katacak projeler hayata geçireceğiz. Gelecek Biziz Geleceği Biz Çizeceğiz. Genç MÜSİAD, ülkemizin kalkınmasında milletimizin refah seviyesini yükseltecek her çalışmaya destek vermiştir ve öncü olmuştur. Güçlü Türkiye için güçlü ekonomi şarƴr. Ticaretin farklı alanlarında faaliyet gösteren firmalarımızın ticari olarak büyümesi şehrimize ve ülkemize katma değer sağlaması için bölgesel ve ulusal projeler hayata geçireceğiz. 

Bu dönemde Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız, Üniversitelerimiz ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının desteğini alarak şehrimizin ticaretini ayağa kaldıracağız. Özetle Meselesi memleket olan herkesle varız. MÜSİAD, insanların değil insanlığın hizmetindedir. Genç MÜSİAD olarak bu dönemde sadece iş dünyasının değil 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Yeni dönemimizde hedefimiz hiç durmadan çalışan, sağlam adımlarla sürekli ilerleyen ve adından sıkça söz ettiren bir Genç MÜSİAD olmak. Yeni dönemimizin MÜSİAD’ımıza ülkemize, şehrimize hayır ve bereket geçirmesini diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Program plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme