• Haberler
  • Gündem
  • Gazze'de sadece insanlık değil, Birleşmiş Milletler de ruhuyla birlikte öldü

Gazze'de sadece insanlık değil, Birleşmiş Milletler de ruhuyla birlikte öldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 'Eğer dünyanın geleceği beş ülkenin keyfine kaldıysa ne gerek var o devasa binalara, o kadar harcamaya, o kadar insanı çalıştırmaya? Bırakınız soykırımı durdurmayı, Birleşmiş Milletler kendi personelini, kendi yardım çalışanlarını dahi koruyamadı. Gazze'de sadece insanlık değil, Birleşmiş Milletler de ruhuyla birlikte ölmüştür' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Fatih Sultan Mehmet’in, bundan 571 yıl önce İstanbul’u fethederek bir çağı kapatıp yeni bir çağın kapılarını açtığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul, o tarihten itibaren Türk ve İslam dünyasının güç merkezi, idare merkezi, bilim ve sanat merkezi hâline geldi. İstanbul’un fethi dünya tarihi için ne kadar önemliyse milletimizin seciyesi, kurucu gücü, fatih millet kimliği bakımından da aynı derece mühimdir” dedi.

Türkiye Yüzyılı’nın inşası için canla başla çalışıyoruz

85 milyonun tamamının güvenine layık olmak için durmadan, duraklamadan koşturmaya devam ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nın inşası için, güçlü, müreffeh ve küresel siyasette iddia ve etki sahibi bir Türkiye için canla başla çalışıyoruz. Pazartesi günkü kabine toplantımız sonrasında inşallah hükûmetimizin bir yıllık karnesini kamuoyumuzla paylaşacağız. Ne yaptığımızın, son bir yılda ülkemize hangi hizmetleri, projeleri ve eserleri kazandırdığımızın hesabını inşallah milletimize vereceğiz” açıklamasında bulundu.

İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırım, refah bölgesine yapılan saldırılarla çok daha kanlı bir safhaya girdi

Konuşmasında Filistin’de yaşanan son gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırımın milyonlarca sivilin sığındığı Refah bölgesine yapılan saldırılarla çok daha kanlı bir safhaya girdiğini belirterek, “Önceki gün, güya güvenli bölgedeki sivillerin yaşam mücadelesi verdikleri çadırlara düzenlenen saldırıda en az 45 masum Filistinli şehit edildi. Görüntülere bakmaya can dayanmıyor, kalp dayanmıyor” şeklinde konuştu.

Gazze’de sadece insanlığın, sadece masum yavruların ölmediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de sadece soykırım yaşanmadığını vurgulayarak, “Gazze’de insanlık ölürken Avrupa’da demokrasi ölüyor, insan hakları ölüyor; ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, kadın hakları, çocuk hakları ölüyor. Kimse kusura bakmasın. Bundan sonra hiçbir Avrupalı çıkıp da kibirle, parmak sallayarak demokrasiden, insan haklarından, ifade özgürlüğünden, basın özgürlüğünden bahsetmesin. İsrail Gazze’de insanlığı öldürdü, Avrupa ise kendi değerlerini öldürdü, kendisini var eden bütün değerleri ayaklarının altında çiğnedi” değerlendirmesinde bulundu.

Yıllardır bulundukları her uluslararası platformda hatta Birleşmiş Milletler kürsüsünde “Dünya 5’ten Büyüktür” diye haykırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey Birleşmiş Milletler! 21’inci Yüzyıl’da, canlı yayınla tüm insanlığın izlediği bir soykırımı durduramayacaksan, sen ne işe yararsın? Eğer dünyanın geleceği beş ülkenin keyfine kaldıysa ne gerek var o devasa binalara, o kadar harcamaya, o kadar insanı çalıştırmaya? Bırakınız soykırımı durdurmayı, Birleşmiş Milletler kendi personelini, kendi yardım çalışanlarını dahi koruyamadı. Gazze’de sadece insanlık değil, Birleşmiş Milletler de ruhuyla birlikte ölmüştür” diye ekledi.
 

Bakmadan Geçme