• Haberler
  • Yaşam
  • Evinin damını sahipsiz kediler için yuvaya dönüştürdü

Evinin damını sahipsiz kediler için yuvaya dönüştürdü

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde oturan 32 yaşındaki hayvansever Nur Kıykaç, müstakil evlerinin damını sahipsiz kediler için yuvaya dönüştürdü.

Kahramanmaraş, 08 Ağustos 2025-

Nur Kıykaç, yaklaşık 14 yıl önce sokakta bulduğu hasta kediyi sahiplendi. Sahiplendiği hayvanla kedilere sevgisi ve duyarlılığı her geçen gün artan Kıykaç, sokaktaki kedileri beslemeye başladı. Mama ve su verdiği kedi sayısı her geçen gün artan Kıykaç, müstakil evlerinin bir bölümünü onlar için düzenlemeye karar verdi.

Kıykaç, Meydan Mahallesi'ndeki evlerinin damına 2 yıl önce babasının da desteğiyle iki oda yaptırarak, buraya kediler için kulübeler ve beslenme kapları yerleştirdi. Her gün su ve mama verdiği kedileri buraya getiren Kıykaç, şu anda 38 sahipsiz hayvanın bakımını yapıyor.

Burayı tamamen kedilerime adadım

Nur Kıykaç, kedilerine adeta bebek gibi baktığını söyledi. Sokakta bulduğu hasta kediyi sahiplenmesiyle hikayesinin başladığını anlatan Kıykaç, "Benim için hiçbir hayvan fark etmiyor, hepsini seviyorum. 38 kedim var ve hepsinin ismini biliyorum." dedi.

Babasının da desteğiyle yaptırdığı alanda kedilerin çok mutlu olduğunu ifade eden Kıykaç, "Kedilerin sayısı arttıkça, evimiz küçük olduğu için burayı yaptırdık. Klimaları var, kış ve yaz aylarında çalışabilecek şekilde ayarlandı. Odalara özel olarak asma tavan yaptırdık, kedileri sıcaktan ve soğuktan koruması için. Onlar benim önceliğim. Burayı tamamen kedilerime adadım. Ailem de kedileri çok seviyor." diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!