• Haberler
  • Asayiş
  • Dulkadiroğlu, Onikişubat, Göksun, Afşin, Türkoğlu ve Ekinözü'nde operasyon

Dulkadiroğlu, Onikişubat, Göksun, Afşin, Türkoğlu ve Ekinözü'nde operasyon

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik geniş çaplı operasyon düzenledi. Dulkadiroğlu, Onikişubat, Göksun, Afşin, Türkoğlu ve Ekinözü'nde düzenlenen operasyonlarda 29 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişide yakalandı.

Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT Timleri tarafından Kahramanmaraş Yerel İlamat Masasının 2014/10-7769 sayılı kararı gereği hakkında “Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme, Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması ve Kilitlenmek Suretiyle Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık” olmak üzere 3 ayrı suçtan toplam 29 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.B.(E-34) isimli şahıs saklandığı evde yakalandı.

Şahıs ekipleri farketmesi üzerine 3 katlı evin çatı katına çıkarak teslim olmayacağını, yanına yaklaşılması halinde kendisine zarar vereceği söyleminde bulunması üzerine bahse konu adrese Komando Timi, itfaiye ekibi ve 112 sağlık personeli takviye edildi.

Yaklaşık iki saat süren ikna çalışmaları sunucunda M.B., gözaltına alındı.

Dulkadiroğlu İlçesinde yapılan operasyonlarda; Hakkında “Bıçak veya Diğer Aletleri İzinsiz Olarak Satma, Satın Alma, Taşıma veya Bulundurma” suçundan ifadesinin alınmasına yönelik aranma kararı bulunan C.Ö. (K-24) isimli bir kişi, hakkında “Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanma” suçundan ifadesinin alınmasına yönelik aranma kaydı bulunan M.A. (E-59) isimli bir kişi,  hakkında “Kullanmak için Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak” suçundan kesinleşmiş 1 yıl 8 ay hapis cezası bulunan M.B. (E-35) isimli bir kişi, hakkında “Kullanmak için Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak” suçundan İfadesinin alınmasına yönelik aranma kaydı bulunan A.P. (E-28) isimli bir kişi yakalandı.

Göksun ilçesinde ise, Elbistan İlamat ve İnfaz Bürosunun 2024/376 sayılı kararı gereği, hakkında “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.Ü. (E-73) isimli bir kişi yakalandı.

Onikişubat İlçede, Kahramanmaraş 2.Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında “Silahla Tehdit” suçundan aranması bulunan A.K. (E-33) isimli bir kişi ile Yerel İlamat Masası tarafından hakkında “Kadına Karşı Basit Yaralama” suçundan aranması ve 2 Yıl 2 Ay 4 Gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.T. (E-46) isimli bir kişi yakalandı.

Türkoğlu İlçesinde ise, Aksaray 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, hakkında “Kasten Yaralama” suçundan yakalama kararı bulunan İ.G. (E-35) isimli şahıs yakalandı.

Ekinözü’nde yapılan operasyonda, Manavgat Ağır Ceza İlamat Masasının 2023/1-773 kararı gereği, hakkında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş (1 Yıl 1 Ay 21 Gün Hapis - 8.320 TL Para) cezası bulunan B.B. (33 Y/E) isimli bir kişi yakalandı.

Afşin ilçesinde, Ödemiş Sulh Ceza Hâkimliği tarafından hakkında 2024/462 sayılı kararı gereği “Hakaret” suçundan aranma kararı bulunan F.E. (K-46) isimli bir kişi yakalandı.

Yakalanan şahıslar işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.
 

Bakmadan Geçme