DP, Kahramanmaraş'ta kendi logosuyla seçimlere girecek

Demokrat Parti (DP) Kahramanmaraş İl ve İlçelerinde kongre heyecanı sürüyor. Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe kongrelerini tamamlayan DP Kahramanmaraş İl Başkanlığı, kentte görev yapan gazeteciler ile bir araya gelerek kongre süreci hakkında bilgiler verdi.

DP Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Yılmaz ile İl Sekreteri Mehmet Diken, Onikişubat İlçe Başkanı Alaaddin Karaçalı, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Cengiz Ardıç, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Sait Diken, Kadın Kolları Başkanı Meliha Ardıç, Teşkilatlarına Sorumlu Ahmet Gebel, Türkoğlu İlçe Başkanı Mustafa Başkurt ve Pazarcık İlçe Başkanı Mehmet Kara’ın katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında kongre süreci ve 2024 yerel seçimleri değerlendirildi.

Tüm İlçelerde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz

Programda konuşan DP İl Başkanı Yılmaz: “Öncelikle 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinde vefat edenlere deprem şehitlerimize Allahtan Rahmet yaralı olanlara Allah’tan şifalar, sağ kurtulan vatandaşlarımıza sabırlar diliyoruz.

Demokrat Parti Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe başkanlığı seçimlerini yaptık. Yeni seçilen Onikişubat İlçe Başkanımız Alaaddin Karaçalı ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanımız Cengiz Ardıç beylere yeni görevlerinde başarılar diliyorum. 2024’de yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkan Adaylarımızla Demokrat Partiyi layık olduğu yerlere getireceğiz. Partimizin Genel Merkezinden aldığımız bilgiye göre, yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye başkanları konusunda ittifak olma durumu olabilir. Şuan öyle bir durum yok. Fakat Demokratik Parti olarak Kahramanmaraş’taki bütün ilçelerde Demokrat Parti logosuyla seçimlere gireceğiz.” Dedi.

Kökleri olan bir partiyiz

İYİ Genel Başkanı Meral Akşener ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gürtekin Uysal arasında daha önceki seçimlerde geçen bir diyaloğu anlatan Başkan Yılmaz, “Meral Akşener’in ‘Gültekin ne yapıyorsunuz? Seçime girerek sayınızı mı saydıracaksınız?’ Tarzında alaycı ifadede kullanmıştı. Gültekin bey ise ‘Köklü bir ağacı toprağa ekersin güzelce sularsın, gelişir gider. Ama kökü olmayanlar düşünsün’ demişti. Demokrat Parti kökü olan bir partidir. Seçim çalışmalarında kırsal mahallelerde ziyaretlerimizde Demokratik Partiyi gördüklerinde sahipleniyorlar. ‘Bizim parti de geldi’ tarzında çok büyük bir rağbet gördük. Yapılacak olan yerel seçimlere hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu bayrağı daha yükseklere çıkaracağız.” diye konuştu.  

Suriyelileri çadır kentlere taşıyacağız

Demokrat Parti Dulkadiroğlu ilçe Başkanı Cengiz Ardıç, Demokratik Parti Dulkadiroğlu İlçe teşkilatı olarak gençlere çok önem verdiklerini belirterek “Irkçı değiliz ama Dulkadiroğlu ilçesinde bizim Belediye Başkanımız kazanırsa Suriyelileri çadır kentlere taşıyacağız. Halkımızı düşünmek zorundayız. Gençlerimize sahip çıkmak zorundayız.” şeklinde konuştu. 

Onikişubat için sürpriz bir adayımız var

Demokrat Parti Onikişubat ilçe Başkanı Alaaddin Karaçalı, “Demokrat Parti'yi Kahramanmaraş'ta ve Türkiye'de yükselteceğimiz gibi Metropol ilçe Onikişubat'ta da Demokrat Parti'nin bayrağını altında belediye seçimlere gideceğiz. Yerel seçimlerde Onikişubat Belediyesi içinde Kahramanmaraş'ta daha önce siyasetle uğraşmış, siyaset yapmış. Herkesin oluru olabilecek şekilde biriyle bir dirsek temasındayız. Bu adayla her türlü mutabakatı sağladığınızda açıklayacağız.” diye konuştu.  

Mevlut programına davet

Siyaseti dahil etmeden deprem şehitleri için program düzenleneceğini ifade eden İl Sekreteri Mehmet Diken: “Bu münasebetle Kahramanmaraş Demokrat Parti Teşkilatı olarak Depremde vefat eden tüm kardeşlerimizin ruhları için 28 Eylül 2023 Perşembe günü akşam namazı ile yatsı arası Serintepe Camiinde yapacağımız Mevlut programına tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi davet ediyoruz.” Dedi. 
 

Bakmadan Geçme