Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nerede bir terörist varsa tepesine bindik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan'daki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İnsani Yardım Tugay Komutanlığı'nda Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Komutanlığa gelişinde Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından karşılandı. Tören mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerde birçok insanı enkaz altından kurtaran Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugay Komutanlığının Doğal Afet Arama Kurtarma Taburu ile taburdaki arama kurtarma köpeklerine ilişkin bilgi aldı.

Ezanın okunması sonrasında edilen yemek duasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmetçik ile iftar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, askerlerin ramazan ayını tebrik etti, TSK’nın görevi başındaki tüm mensuplarına başarılar diledi.

Allah’tan, askerleri her türlü kazadan, beladan, saldırıdan, ihanetten muhafaza eylemesini dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihçilerin Türk milleti için “asker millet” ifadesini kullandığını, milletin her bir ferdinin askerliğin gerektirdiği mücadele ruhuna, disipline, fedakârlığa sahip olduğunu gördüklerini, bildiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 20 yılda zirvesine ulaştırdıkları demokrasi ve kalkınma atılımları sayesinde artık her alanda kendilerine olan güvenlerinin arttığını vurguladı.

Bugün, eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye her alanda kalkınmasını belli bir seviyeye getirmiş, altyapısını kurmuş bir ülke hâline gelindiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte kendi sınırları içindeki terör saldırılarıyla bile baş etmekte zorlanırken bugün güney sınırlarında ve daha ötesinde dünyaya parmak ısırtan harekâtlar icra ettiklerini anımsattı.

Nerede bir terörist varsa tepesine bindiklerini, inlerini başlarına geçirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Savunma sanayisinde ve ordumuzun eğitimli insan gücünde elde ettiğimiz ilerlemeler sayesinde tehditleri kaynağında yok edecek bir güce kavuştuk. Önümüzdeki günlerde inşallah bu gücümüzü, karada, havada, denizde daha da artıracak çeşitli projelerle milletimizin huzuruna çıkacağız. Geldiğimiz seviye, elbette çok önemli ama henüz bizi asıl hedeflerimizle buluşturacak yerde değiliz. Büyük emekler vererek, kaynaklar ayırarak yürüttüğümüz mücadele bayrağını burçlara dikmeye az kaldı. Dikkatle, özenle, kararlılıkla sürdürdüğümüz savunma sanayi projelerimizi siyasi ve ekonomik gücümüzün tamamlayıcısı hâline getirme safhasındayız. Bunu da başardığımızda Allah’ın izniyle bu ülkenin ve milletin önünde sadece slogan olarak değil gerçek manada bir Türkiye Yüzyılı başlayacaktır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarak inşallah o günleri de göreceğiz. Bir kez daha ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. Depremlerde ve diğer tabii afetlerde, insani krizlerde Tugay’ımızın gösterdiği kahramanlıklar için sizleri tekrar tebrik ediyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Tüm şehitlerimizi Rabb’im sevgililer sevgilisi Peygamberimize komşu eylesin.”

Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugay Komutanlığı’ndaki iftara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra kuvvet komutanları da katıldı.
 

Bakmadan Geçme