• Haberler
  • Asayiş
  • Çöken binada hayatını kaybedenlerin ardından acı açıklama

Çöken binada hayatını kaybedenlerin ardından acı açıklama

İstanbul İli Küçükçekmece ilçesinde meydana gelen bina çökmesi faciası, ülkeyi yasa boğdu. Yaşanan trajedinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bina hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Binanın 36 yıl önce inşa edildiği ancak daha sonradan kaçak olarak 1,5 kat eklenmiş olduğunu belirten Özhaseki, yapılan ilk incelemelerde binanın mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiğini, ayrıca deniz kumu kullanıldığını ve yapısal olarak bozucu müdahalelerin yapıldığını vurguladı.

Travmatik olay sonrasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Bakan Özhaseki, ekiplerin sahada incelemelerine devam ettiğini ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Bakan Mehmet Özhaseki, İstanbul Küçükçekmece'de çöken binaya ilişkin yaptığı açıklamada, "İlk incelemelerimiz neticesinde binanın 36 yıl önce inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edilmiştir. 1988'de inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Küçükçekmece'de çöken 36 yıllık binaya 1,5 katın kaçak olarak eklendiğinin, ayrıca mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiğinin belirlendiğini bildirdi.

Bakan Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kartaltepe Mahallesi'nde çöken binada hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi ve şu bilgileri paylaştı: "İlk incelemelerimiz neticesinde binanın 36 yıl önce inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edilmiştir. Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır."

Bakan Özhaseki, ekiplerin sahada incelemelerine sürdürdüğünü, gelişmeleri anbean takip ettiklerini kaydetti.
 

Bakmadan Geçme