CHP'nin Kahramanmaraş'ta izleyeceği yol haritası belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından organize edilen istişare toplantısında 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izleyeceği yol haritasını açıkladı. CHP'nin Kahramanmaraş'ta yol haritasının detaylarını paylaşan CHP İl Başkanı Esat Şengül, yüzde 23'ün altında olan sandıkları işaret etti.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un yanı sıra ikinci sıra milletvekili adayı İrfan Karatutlu, Millet İttifakı paydaşları, ilçe örgütleri ve partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşması CHP İl Örgütü Başkanı Esat Şengül yaptı.

45 yıl aradan sonra

Cumhurbaşkanlığı seçimi istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade eden CHP İl Başkanı Şengül: “Elbette anlatılacak, söylenecek çok sözümüz var. Ama burada saat zaman geçirmekten ziyade zaten sahalardan gelmiş bir kitleyle karşı karşıyayız. Aşk olsun hepinize ki çok büyük mücadeleler vererek, çok büyük efor sarf ederek 45 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Millet İttifakı olarak 2 milletvekili çıkarma başarısı gösterdiniz. Hepinizi alnından öpüyorum. Hepinizin eline sağlık. Hepinizi kutluyorum. Şimdi bu bir haftalık süre içerisinde ne yapmalıyız? Acilen ilçe başkanlarımız il yönetim kurulu üyelerimiz çeşitli çalışmalar, istişareler gerçekleştirdi. Ve bunun neticesinde çok bilimsel çalışma yapmak durumundayız. O köyden bu köye, bu ilçeden şu ilçeye şeklinde bir çalışmadan ziyade sandık bazlı çalışma yapacağız. Nedir o sandık bazlı çalışma? İlçe başkanlarımız bir komisyon oluşturacaklar. Ve bu komisyonlar kendi ilçesindeki yüzde 23’ün altında kalan sandıkları tespit edecekler. Biz bir adım öteye gittik o sandıkları bilişim sorumlusu arkadaşımız hazır etmiş durumda. Neden yüzde 23’ün Altındaki sandıkları tespit ettik. Sayın Genel Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza Kahramanmaraş yüzde 23 oy verdi. Dolayısıyla biz yüzde yirmi üçün altındaki oy aldığımız sandıklara mutlak surette her birimiz gireceğiz. Demek ki kendinizi iyi anlatamamışız. Demek ki insanların özlemine cevap verememişiz. Dokunamamışız. Bunları anlatacağız. 

Millet ittifakının bileşenleri siz kazandınız

Şimdi burada bu salonda umudu yitirmiş birileri varsa asla bize yol arkadaşlığı yapmasınlar. Şimdi şimdi bu salonda kendisi burada ama kafası başka yerde olan birileri varsa asla bize yol arkadaşlığı yapmasınlar. Kazanacağımıza inancı olmayanlar asla bize yol arkadaşlığı yapmasınlar. Oturduğu yerden siyaset bilinci yapanlar asla bize yol arkadaşlığı yapmasınlar. Çünkü yerinde sayanlar hocalardan daha fazla gürültü yaparlarmış. Çünkü sevgili arkadaşlarım sizler kazandı. Sevgili dostlar kadınlarımız kazandı. Gençlerimiz kazandı. Büyüklerimiz, küçüklerimiz, millet ittifakının bileşenleri siz kazandınız siz. Neyi kazandınız? 45 yıl aradan sonra 2 tane milletvekili çıkardınız. 

İspatlayamıyorsanız, siz rezilsiniz, siz samimiyetsizsiniz

Cumhuriyet Halk Partililer depremde yardım ettiği insanlara haklarını helal etmiyor demişler. Ticaret Sanayi Odası’nın geleneklerini alt üst eden bir sanayi odası başkanı kampanyalar düzenlemiş. Cumhuriyet Halk Partisi böyle söylüyor diye. Şimdi ben burada bu salondan size sesleniyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı, yardımcıları, milletvekilleri, il ilçe başkanları, herhangi bir unsurundan bu cümleyi duyduysanız biz bugün istifa etmezsek rezil, kepazeyiz ama ispatlayamıyorsanız, siz istifa etmezseniz, siz rezilsiniz, siz samimiyetsizsiniz.” İfadelerine yer verdi.

Daha sonra kürsüye gelerek söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç: “Milletvekilliği için olan bölüm tamamlandı. İşte o yüzden ben şimdi burada Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz iki çıkarttık, şunu yaptık, bu böyle demeyeceğim. Çünkü Millet İttifakı olarak yaptık, Millet İttifakı kazandı. CHP'li bir parti değil, Millet İttifakı kazandı. Gönül tabii ki isterdi ittifakımızın diğer ortağının da milletvekili veya milletvekilleri çıkarsaydı. Ama o geçti artık bitti. Şimdi bu saatten sonra tek bir hedef için çalışacağız. Nedir? Cumhurbaşkanlığı yarışı. Biz şimdi cumhurbaşkanlığı yarışında Kahramanmaraş'ta o yüzde 23’ü nasıl 30 yaparız? Onun hesabını onun planını yapacağız.” Dedi.

CHP’li Öztunç: “Ey Ticaret Odası başkanı. Birileri bir yalan söylüyor. Sen o yalanın peşine düşüyorsun, yazık değil mi? Omuz omuza vereceğiz çünkü 23’ü 30’a çıkartmamız gerekiyor, çıkartacağız. Maraş'ta yüzde 20’ü 30’a çıkartacağız. Arkadaşlar söyledi, oy vermeyen yurttaşlarımıza gidip ikna edeceğiz. Sinan Oğan’a oy veren çok değerli milliyetçi kardeşlerime sesleniyorum. Şu anda artık Kılıçdaroğlu'yla Erdoğan var. Geleceği için gençlerimizin geleceği için çalışacağız. Evet, geleceğiz ve sizlere inanıyoruz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme