Bakan Özhaseki, vaatlerini unutan muhalefet belediye başkanlarını eleştirdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, anlayamadığı bir belediyecilik anlayışı geliştiğini vurgulayarak, 'Kimse geçmişe ait hesap vermiyor. Hele hele İstanbul'da. 'Ne yaptın?' diye sorulduğu zaman 'hatırlamıyorum, bilmiyorum ki, öyle mi demişim?' diyor.' dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, İstanbul’da düzenlenen “Topağacı Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni”ne katıldı. 

Burada yaptığı konuşmada, İstanbul’un deprem şehri olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, “Bir an önce tedbir almamız lazım. Evlerimizi dayanıklı hale getirmemiz lazım.” dedi. 

Bakan Özhaseki, dün İstanbul’da 14 ilçede toplam 5.126 bağımsız bölümün kentsel dönüşüm kapsamında yıkım ve temel atma törenini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bugün de Ümraniye'de 174 binanın yıkılarak, yerine 1174 konut ve ticari alanın yapılacağı Topağacı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelini atıyoruz.” dedi.

Cumhur ittifakı dışında dönüşüm yapan yok

Kentsel dönüşüm için uğraşan belediyelerin hepsinin Cumhur İttifakı belediyeleri olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, “Bir tane içinde farklı belediye yoktu. Niye Cumhur İttifakı dışında bir tane yapanınız yok? Ancak, öğrenmişler ‘Kentsel dönüşüme değil, rantsal dönüşüme karşıyız’ diye tekrar ediyorlar. Ben de diyorum ki, ‘Gelin kentsel dönüşüm yapalım.’ Daha kendini ortaya koyan CHP’li belediye başkanı görmedim. Sadece bol bol konuşuyorlar. 2016 yılında Hatay Antakya’da kentsel dönüşüm yapacaktık, vatandaş istiyor ama şimdiki CHP’li belediye başkanı, ekibi, oradaki mimarlar odası protestocuları örgütlemişler, ‘istemiyoruz’ diyorlar. Bize engel oldular, yaptırmadılar. 6 Şubat’ta o mahalle yerle bir oldu. Ne yazık ki CHP’nin böyle adeti var; bir taraftan yapanı istemez, bir taraftan yapana mani olmaya çalışır. Bir taraftan da davalar açar. Hadi sen yap. Yapmazlar. Öyle bir huyu da yok.” şeklinde konuştu.

Bakanlık olarak elimizden geleni yapmaya hazırız

Bakan Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm yapmak isteyenlere Bakanlık olarak destek vermeye hazır olduklarının altını çizerek, “Bakanlığımızın bütün imkanlarını seferber edeceğiz. Endişeniz olmasın. TOKİ de Emlak Konut da burada olacak. Uygun yerlerde müteahhit kardeşlerim de zaten yapacaklar.” dedi.

Elinizi vicdanınıza koyun ve iyi düşünün

Yerel seçimlerin yaklaştığını belirten Bakan Özhaseki, vatandaşlara çağrıda bulundu. Bakan Mehmet Özhaseki, “Seçim arifesindeyiz. Tabi ki tercih sizin, ancak, elinizi vicdanınıza koyun. Sizin için çalışana, buralara gelip kentsel dönüşüm yapanlara mı oy verecekseniz? Yoksa, nefsi meseleler peşinde koşanlara, hiçbir şey yapmayacaklara mı oy vereceksiniz? Lütfen iyi düşünün.” diye konuştu. 

Murat kardeşim inşallah İstanbul'un muradı olacak

Bakan Mehmet Özhaseki, 5 dönem üst üste seçimlere girdiği hatırlatarak, şunları söyledi: “Vatandaş ben seçimlere gittiğimde şunu sorardı; ‘Sana kocaman bir bütçe verdik, yetki verdik, mührü de verdik. Ne yaptın?’ Ben de yaptıklarımı anlatırdım. Sonra da gelecekle ilgili düşündüklerimi anlatırdım ve insanlar güvenirdi, devam ederdik. Şimdi muhalefet tarafından anlayamadığım bir belediyecilik gelişti. Kimse geçmişe ait hesap vermiyor. Hele hele İstanbul’da. ‘Ne yaptın?’ diye sorulduğu zaman ‘hatırlamıyorum’ diyor. ‘Bilmiyorum ki’ diyor. ‘Öyle mi demişim?’ diyor. Onlar ne yaparsa yapsınlar. Senelerce çalışmasına şahit olduğum Murat kardeşim, inşallah İstanbul'un muradı olacak. Çalışkanlığına, bu işleri bildiğine şahidiz. Ve hakkıyla yapacağına da eminim.”

Vatandaşımızın can güvenliği için sürece müdahil olduk

Öte yandan Bakan Mehmet Özhaseki, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi için alana gelen ve kendisiyle dertlerini paylaşan vatandaşları da dinledi. Uzun süredir evlerini beklediklerini dile getiren vatandaşlara seslenen Bakan Özhaseki, “Seçimler bittikten sonra beraber bir araya oturalım, Fikirtepe'nin bütün sorununu çözecek gibi konuşalım. Aslında sizinle müteahhitler arasında bir meseleydi. Ama biz devlet olarak mağduriyeti gördüğümüz için gece gündüz çözmeye uğraştık. Bu iş seçim işi değil. Oy işi değil. Allah rızası için biz devletiz, sorumluluğumuz var. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.  İl müdürlüğümüze sizi davet edeceğim, orada görüşeceğim. Kimsenin endişesi olmasın. Biz devlet olarak her daim vatandaşımızın yanında olduk; vatandaşımızı kimseye ezdirmedik. Sorunları çözdük, çözmeye devam edeceğiz.” diyerek sorunu çözeceğinin sözünü verdi.
 

Bakmadan Geçme