Bakan Özhaseki, Şehit Özdemir'in ailesine evlerini teslim etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraşlı Şehit Piyade Er Müslüm Özdemir'in ailesine, 'Depremde yıkılan evlerini 1 ay içerisinde yapıp teslim edeceğiz' diyerek verdiği sözünü yerine getirdi. Bakan Özhaseki, Şehit Müslüm Özdemir'in ailesinin 6 Şubat depremlerinde yıkılan evlerinin yerine, sağlam ve güvenli bölgede bir ay önce temelleri atılarak yapımı tamamlanan evi, şehit ailesine teslim etti.

Bakan Mehmet Özhaseki, 12 Ocak’ta Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen Kahramanmaraşlı Piyade Er Müslüm Özdemir’in ailesinin, 6 Şubat depremlerinde yıkılan evlerinin yerine yenisinin 1 ayda yapılacağı sözünü vermişti. Sözünü tutan Bakan Özhaseki, yapımı 1 ay içerisinde tamamlanan yeni evi şehidin depremzede ailesine teslim etti.

Özdemir ailesinin evi 1 ayda yapıldı

Bakan Mehmet Özhaseki’nin talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Özdemir ailesinin depremde yıkılan evlerinin yapımına 1 ay önce başlanıldı. Bakan Özhaseki’nin söz verdiği gibi yöresel mimariye uygun şekilde net 106 metrekare büyüklüğündeki 3 +1 evin yapımı 1 ay içerisinde tamamlandı. Bakan Mehmet Özhaseki, bugün Kahramanmaraş’a giderek şehit Müslüm Özdemir’in ailesini, yeni evlerinde ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından, Bakan Özhaseki, şehidin annesi Ümmihani Özdemir ve babası Ali Özdemir’e evlerinin anahtarını teslim etti. Özdemir ailesi ile sohbet eden Bakan Özhaseki, şehit ailesinin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

1 ay öncesinde şehidimizin ailesine söz vermiştik

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Özhaseki, “1 ay kadar önce şehidimizin ailesine, ‘1 ay içerisinde evini yapıp teslim edeceğiz’ diye söz vermiştik. Bugünde evin teslimi için geldik. Söz verdiğimiz gibi şehidimizin ailesinin evini 1 ayda bitirmiş olduk. Onlar vatan için şehit düştüler. Onlar hepimizin şehidi. Şehidimize Allah rahmet etsin. Rabbim cennetiyle müjdelesin.” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, programı kapsamında şehre gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile geçtiğimiz ay Pençe - Kilit operasyonu bölgesinde şehit düşen P. Söz. Er. Müslüm Özdemir’in ailesini ziyaret etti. 

Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Vahit Kirişci, Ömer Oruç Bilal Debgici, Dr. Tuba Köksal, Mevlüt Kurt ve Prof. Dr. Mehmet Şahin, Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel’in de yer aldığı ziyarette heyet, Özdemir ailesine baş sağlığı dileklerini ileterek acılarını paylaştı. 

Şehit ailemize sabır diliyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, önceki dönem Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişci, Valimiz, milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Fırat Görgel ile şehidimiz Müslüm Özdemir’in ailesini yeni köy evlerinde ziyaret ederek baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Müslüm kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyoruz. Yeni köy evlerine kavuşan ailemize hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabbim hayırlı günlerde oturmayı nasip etsin” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme