Bakan Kirişci: Şimdi millet kazandı

Tarım ve Orman Bakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, 28 Mayıs seçimleri sonrası İl Başkanlığı önünde açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci: 'Cumhurbaşkanımız yüzde 52 ile ipi göğüsledi. Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin 100'üncü yılına giderken, 5 yıl süreyle mazlum ve mağdur coğrafyalara hizmet etme şerefini sizlere bahşettiniz.' İfadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2. tur seçiminden resmi olmayan sonuçları göre yüzde 52,1 ile yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı önünde vatandaşlara hitap etti. 

Türkiye’nin siyasi tarihinde bir ilk yaşandığını ifade eden Kirişci: “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kaldı. Cumhurbaşkanımız yüzde 52 ile ipi göğüsledi. Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin 100’üncü yılına giderken, 5 yıl süreyle mazlum ve mağdur coğrafyalara hizmet etme şerefini sizlere bahşettiniz. Bu ülkeye bel bağlayanlar da rahatladı. 115 günden beri hep birlikte AK Parti ailesi olarak Cumhur İttifakı olarak çok büyük çabalar sarf ettik. Şimdi millet kazandı. Bu millet kaybetmedi. Bu millet kaybetmeyecek. 85 milyon bu memleketin evladı kazandı.” dedi. 

Seçimin kaybedenlerini sıralayan Kirişci: “Bir kaybedenler kuyruğu var şu anda. Birincisi mutfaktan görüntü veren vardı ya, hesap uzmanı hesap. Bu nasıl hesap uzmanı yüzde 1 oyu olmayan dört partiye 40 tane milletvekili kaptırdı mı? Bundan bir şey olmayacağı belliydi. Ama biz artık ona ‘bay bay’ diyoruz, o gitti. Şimdi ikinci kaybeden kim oldu? Bunlar hatırlarsanız 13 kez toplandılar. Toplandılar dağıldılar, toplandılar dağıldılar, toplandılar dağıldılar. En önemli konular gelince ne dedi? 'Ya bu masa kumar masası oldu. Bu masa noter masası oldu.’ Ne oldu? Ne bitti? Masadan ayrıldı. İki gün sonra geri geldi. Şimdi kaybeden Meral Akşener oldu mu? Ona da ‘bay bay’ diyoruz o da gitti. Başta oyu eriyen HDP kaybetti. PKK kaybetti. PYD kaybetti. YPG kaybetti bu millete ihanet edenler kaybetti. Milletin oyunu alıp ben size belediye başkanlığı yapacağım deyip de bu zamana kadar memleketlerine, illerine, hizmetleri olmamış sözde belediye başkanları, Ekrem İmamoğlu ve Mahsur Yavaş’ta kaybetti mi? Bir diğer kaybeden, okyanusun öbür tarafındaki FETÖ de kaybetti. Hayalleri suya düştü.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme