Bakan Kirişci, Kahramanmaraş'ta basın mensuplarıyla bir araya geldi

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için şehre gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Kahramanmaraş'ta yerel basın mensuplarıyla sahur programında buluştu. Bakan Kirişci, 'iş dünyasıyla, siyasetçisiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve medyasıyla el ele hep birlikte ortak paydamız olan Kahramanmaraş için var gücümüzle çalışacağız' dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından organize edilen medya buluşması programında katılan Bakan Kirişci, medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Sahur programında yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Kirişci, Kahramanmaraş'ın her geçen gün ekonomisi ve sosyal hayatıyla bir dirilişin ve yeniden şahlanışın evrelerini gösterdiğini söyledi.

Demokrasilerde medyanın gücünün de her zaman önemli ve kıymetli olduğunu belirten Kirişci: "Sizlerin, bizim bu çalışmalarımıza vereceğiniz her türlü destek, bu şehre ve bu şehrin bir an önce kalkınmasına da destek anlamına gelmektedir. Bu şehir, 6 Şubat depremiyle birlikte 12 bin 562 evladını rahmeti rahmana uğurlamış bir şehir ama bu şehir, kahraman bir şehir. Bu kahramanlığı, sıradan, rastlantısal bir kahramanlık asla değildir. 

31 Ekim 1919'da Sütçü İmam'a o kahramanca davranışı sergileten ruh neyse, bugün Kahramanmaraş'ta ki 12 bin 562 evladı toprağa vermiş geride kalanlar olarak sergilediğimiz duruş tam da budur.” İfadelerine yer verdi.

Kirişci, şehrin her geçen gün ekonomisi ve sosyal hayatıyla bir dirilişin ve yeniden şahlanışın evrelerini gösterdiğini vurgulayarak, Ulu Cami civarında konteynerde faaliyet gösteren kapalı çarşı esnafı başta olmak üzere, kentin farklı bölgelerinde esnafla hasbihal ettiklerini de dile getirdi.

Programda konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

Zorlu bir süreç yaşandığının altını çizen Başkan Okay, bu süreçte basın mensuplarının rolüne değindi. 

Basın mensuplarının da büyük fedakarlıklar yaptığını ve ciddi kayıplar yaşadığını hatırlatan Başkan Okay, buna rağmen görevlerini aksatmadan basın mensuplarının özverili bir şekilde çalıştığını söyledi. 

Başkan Okay, konuşmasında şunları ifade etti: “Çok büyük bir felaket yaşadık. Ancak milletimizin inancı, samimiyeti ve güveni de bu felaket kadar büyük. O yüzden bizler gece gündüz çalışarak şehrimizi ayağa kaldırma adına var gücümüzü ortaya koymaktayız. Bu süreçte kıymetli basın mensuplarımızla da omuz omuza çalışmaktayız. Onları da özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.” AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel’de bir konuşma yaparak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Şehrin olağan üstü bir koordinasyon sistemiyle çok büyük sorun ve engelleri aştığını dile getiren Görgel, şunları söyledi: “Bu süreçte birlik ve beraberlik çok önemlidir. Bizler de bu güne kadar çok büyük bir birlik ve beraberlik ortaya koyduk. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizin ihya olması için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayı sürdüreceğiz.”

Programa, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Fırat Görgel, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile Kahramanmaraş milletvekili adayları Ömer Oruç Bilal Debgici, Tuğba Köksal ve Ramazan Gürbak eşlik etti.
 

Bakmadan Geçme