Bakan Kirişci: Ben bu aziz milletin ferasetine, basiretine güveniyorum

Tarım ve Orman Bakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, 28 Mayıs seçimleri öncesi Göksun, Ekinözü, ve Afşin ilçelerini ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci,  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Av. Fırat Görgel ile ilçelerde bir dizi ziyarette bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi. 

AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri, 28. Dönem Milletvekili adayları ve teşkilat mensuplarının da yer aldığı ziyaret programı, Onikişubat ilçesi Tekir Mahallesi’nde başladı. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Kirişci ve Başkan Güngör, 14 Mayıs seçimleri ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ziyaretlerle ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Görgel: “Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişci, Türk Parlementer Birliği Genel Başkanı Sn. Nevzat Pakdil, Milletvekili Adaylarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve teşkilatımız ile birlikte Köy Garajı esnaflarımızı, Göksun, Ekinözü, Afşin ve Andırın İlçemizdeki teşkilatımızı ziyaret ederek, hemşehrilerimiz ile bir araya geldik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ilk turda verdikleri destek için teşekkür ettik, 28 Mayıs’ta desteklerini istedik. Büyük Türkiye Zaferi için Doğru Adamla Yola Devam.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Güngör, “Kahramanmaraş olarak 14 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve partimize en büyük desteği sağlayan Büyükşehir’iz. Destekleri için tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Cumartesi günü de şehrimize teşrif eden Sayın Cumhurbaşkanımızı 70 bin kişiyle birlikte karşıladık. Katılımları için tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak mecliste çoğunluğu sağladık. İnşallah 28 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanımıza yine en büyük desteği veren şehir olacağız” dedi.

Bakan Kirişci, Başkan Güngör ve beraberindeki heyet, Tekir’den sonra Göksun ve Ekinözü’nü ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. 

Heyet, ziyaret programı kapsamında son olarak Afşin’e geçti. 

Afşin İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Başkan Güngör, “6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketinin ardından devlet ve millet olarak hızlı bir şekilde yaralarımızı sarıyoruz. Köy evlerimizin teslimine başlandı, kalıcı konutlarımız da hızla yükseliyor. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok büyük bir aşama kat edildi. Bu süreçte yanımızda olan kurum ve kuruluşlarımıza, kardeş belediyelerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz” cümlelerini kaydetti.

Bakan Kirişci ise yaptığı konuşmasında: “Kahramanmaraş’ımızda hayatın normele dönmesi için yoğun çaba sarf eden esnafımızla birlikte şehrimizi en kısa sürede yeniden ayağa kaldıracağız inşallah. Rabb’im tüm esnafımıza hayırlı, bereketli kazançlar versin. Allah razı olsun. 49,5’ta kaldı. Yarım puanlık bir farkla seçim 2’nci tura kaldı. Bunda da bir hayır arayıp hepimiz bir çaba sarf ettik. 2’nci tura şu anda odaklanmak durumundayız. İnşallah ben bu aziz milletin ferasetine, basiretine güveniyorum. Kahramanmaraş'ın bunu 72’lerden, 80’lere, 90’lara doğru taşıyacağına eminim. Çünkü bu kahraman şehre, bu öncü şehre, bu medeniyet şehrine, bu kültür şehrine, bu istiklal ve istikbal için canını feda etmekten asla imtina etmeyen bu şehre de inşallah yakışan bu olur. Çünkü yaptıkları üç kuruşluk yardımın daha seçimin üçüncü gününde sosyal medya üzerinden zehir zıkkım olsun edalarına dönüştürülmesi, açıkçası ben de yakınlarını kaybetmiş, yeğenlerini kaybetmiş, kuzenlerini kaybetmiş, kardeşlerini kaybetmiş, hemşehrilerini kaybetmiş bir kardeşinizim. Bir depremzedeyim. Çok ağırıma gittiğini, çok incitici bulduğumu ifade etmek isterim.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme