Bakan Işıkhan, 'Gelişim, ilerleme ve kalkınma yerelden başlar'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak ve programlara katılmak üzere Konya'ya gitti.

“Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” Programı’na katılan Bakan Işıkhan, burada bir konuşma yaptı.

Işıkhan, ilk olarak iş dünyasının temsilcileriyle, girişimcileriyle ve esnafla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Konya, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olmasının yanı sıra köklü tarihi ve dinamik ekonomisiyle de oldukça dikkat çekmektedir. Tarım, sanayi, ticaret ve turizm gibi birçok sektörde ülkemiz ve bölgemiz için önemli bir yere sahiptir. Coğrafi konum ve ulaşım altyapısı sayesinde Konya, Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bu doğrultuda bizler de Konya gibi önde gelen şehirlerimizde iş dünyamızla dirsek teması içerisinde bulunmaktan dolayı da ayrı bir mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, attıkları her adımı vatandaşların rızasını alarak, milletle istişare içerisinde bulunarak sözlerini yerine getirdiklerine vurgu yaparak, “İllerimiz özelinde çalışmalarımızın ve genel faaliyetlerimizin sahadan gelen geri dönüşlerini alıyor, ihtiyaç ve taleplerini de yerinde tespit ediyoruz. Her iş insanımızı da aynı zamanda yaşadığı şehrin ve ilçenin temsilcisi olarak görüyorum. Bu geri dönüşlerin Bakanlık olarak hayata geçireceğimiz proje ve politikalarda önemli rol oynadığını da özellikle ifade etmek isterim” diye konuştu.

Gelişim, ilerleme ve kalkınma yerelden başlar

Türkiye’nin gücünün büyük ölçüde yerel yönetimlerin gücünden geldiğine vurgu yapan Bakan Işıkhan, “Kalkınma yerelden başlar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarimizin de o derece güçlü olacağına inanıyoruz. Çünkü şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki; gelişim, ilerleme ve kalkınma yerelden başlar. Bunun en güzel örneği, canlı kanıtı; Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bildiğiniz gibi ülkemizin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim vizyonu da belediyecilikten geliyor. Şu an ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek sadece Türkiye’nin geleceğini değil aynı zamanda dünyanın geleceğini de inşa etme gayretinde olan Cumhurbaşkanımızın 40 yıllık başarı hikayesinin; belediyecilikle, yerel yönetimler vizyonuyla başladığını unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, Konya’nın, sadece kendi geleceğini değil, ülkesinin geleceğini de düşünen bir şehir olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: “6 Şubat depremlerinde deprem illerimize can suyu oldunuz. Başkanımız bizzat sahada canla başla, gece gündüz uyumadan çalıştı şahidiz. Bu şehre çalışan, üreten, geliştiren yönetimler yakışır. Konya nasıl ki kadim tarihimize başkentlik ettiyse, Türkiye Yüzyılı’na da öncülük edecektir. Ülkemizin kalkınması, vatanımızın istikbali adına emeği ve alın terini bölüştüğümüz Konyalı kardeşlerimle aynı sofralarda ekmeğimizi de bölüşüyor olmak birlik ve beraberliğimizin en net göstergesidir.”
 

Bakmadan Geçme