• Haberler
  • Diğer
  • Bakan Işıkhan, Azerbaycan'da çeşitli temaslarda bulundu

Bakan Işıkhan, Azerbaycan'da çeşitli temaslarda bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Azerbaycan'daki temasları kapsamında ilk olarak Azerbaycan milli lideri merhum Haydar Aliyev'in kabrini, Azerbaycan Şehitliği ve Türk Şehitliği'ni ziyaret etti.

Şehitlik ziyaretinin ardından Türkiye-Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Komisyonu 11. Toplantısı'na katılan Bakan Işıkhan, toplantının ardından da mevkidaşı Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Sayın Sahil Babayev ile “Türkiye-Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Komisyonu 11. Toplantısına ilişkin Protokolü” imzaladı.

İmza töreninin ardından basın açıklaması yapan Işıkhan, iki ülke ve halkları ile kurumları arasında iki dost ve kardeş ülkeye yaraşır yakın bir iş birliği söz konusu olduğunu vurguladı.

Bakan Işıkhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunun en güzel örneklerinden biri, işgal edilmiş Karabağ topraklarının özgürlüğüne kavuşturulmasında Ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dayanışmadır. Karabağ’da Azerbaycanlı kardeşlerimizin Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev önderliğinde kararlı ve cesur mücadelesiyle elde edilen zaferi bir kez daha tebrik ediyoruz. İşte düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Komisyonu toplantıları da iki dost ve kardeş ülke arasındaki yakın işbirliğinin çalışma ve sosyal güvenlik konularından sorumlu Bakanlık ve ilgili kurumları arasındaki yakın işbirliği üzerindeki tezahürüdür. Bu toplantılar vesilesiyle iki yıllık bir dönemde çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, istihdam ve sosyal güvenlik gibi konularda kurumlarımız arasında gerçekleştirilecek çalışmaları planlıyoruz.”

İmzaladıkları protokolün teknik heyetlerin gösterdiği özverili çalışmalar sonucunda oluşturulduğunu ifade eden Işıkhan, “Bu Protokol vesilesiyle çalışma, istihdam, sosyal güvenlik ile iş sağlığı ve güvenliği konularında 30 eylemi içeren 2024-2025 Eylem Planını uygulamaya koymuş oluyoruz. Bu eylemlerin tamamlanması ile Kurumlarımız bünyesindeki bilgi birikimlerinin karşılıklı olarak paylaşılması ve çalışma, istihdam ve sosyal güvenlik alanlarında ortak çalışmalar geçekleştirilmesini sağlamış olacağız.” Diye konuştu.

Azerbaycanlı muhataplarımızla bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz

Daha sonra Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov ile görüşen Bakan Işıkhan, görüşmede kardeş ülke Azerbaycan’da kendilerine gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti.

Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü’nü kutlayan Işıkhan, bağımsızlık uğrunda canlarını veren tüm şehitleri rahmet ve hürmetle andığını söyledi.

Türkiye-Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Komisyonu’nun mevcut İşbirliği Anlaşması çerçevesinde çalışmalarını 22 yıldır sürdüğüne dikkati çeken Işıkhan,  şunları kaydetti: “Görev alanımıza giren her konuda Azerbaycanlı muhataplarımızla bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaktan, karşılıklı olarak vatandaşlarımıza en yüksek fayda sağlayacak faaliyetleri değerlendirmekten memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimizin, Kahramanmaraş’ta inşa ettirdiği deprem konutlarının yapımı devam etmektedir. Bu konutları, aramızdaki sarsılmaz kardeşlik bağının bir sembolü olarak görüyoruz.”

Bakan Işıkhan, Bakü’de engelliler, dezavantajlı aile grupları ile şehit ve gazi ailelerinin çocuklarına eğitim süreçlerinde destek veren, becerilerini geliştirmeleri adına faaliyet yürüten DOST Kapsayıcı Gelişim ve Yaratıcılık Merkezi’ni de ziyaret etti.
 

Bakmadan Geçme