Yasa dışı dinleme ve görüntüleme cihazı operasyonu

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, internet üzerinden yasa dışı dinleme ve görüntü alma cihazı satışı yapan bir kişiye yönelik düzenledikleri operasyonda dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Edinilen bilgilere göre Çankaya ilçesinde ikamet eden şüphelinin evine sabah saatlerinde yapılan aramada, özel hayatın gizliliğini ihlal amacıyla kullanılabilecek çok sayıda teknik cihaz ele geçirildi.

Polis ekipleri, farklı tür ve boyutlarda gizlenmiş 30 adet dinleme ve görüntü alma düzenekleriyle donatılmış eşya, 23 adet ses ve görüntü kaydedici cihaz, 6 adet gümrük kaçağı el telsizi, 5 adet GPS takip cihazı ve 1 adet radar tespit cihazına el koydu.

Yapılan incelemelerde, bu cihazların yurt dışından yasa dışı yollarla temin edilerek Türkiye'ye sokulduğu, içerilerine gizlenen mikrofon ve kamera düzenekleriyle 'özel hayatın ihlali'ne yönelik kullanıma hazır hle getirildiği belirlendi.

Polis kaynakları, söz konusu ürünlerin çeşitli internet platformları üzerinden satışa sunulduğunu, alıcıların çoğunun gizlilik ihlali amacı taşıdığına dikkat çekti. Şüpheli şahsın emniyetteki işlemleri sürerken, ele geçirilen tüm cihazların kriminal incelemeye gönderildiği belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu tür yasa dışı cihazların hem kişisel mahremiyet hem de toplumsal güvenlik açısından ciddi tehlike oluşturduğunu vurgulayarak vatandaşları şüpheli durumları derhal polise bildirmeleri konusunda uyardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, 'EGM KOM Başkanlığımızı, Ankara İl Emniyet Müdürümüzü ve Polislerimizi tebrik ediyorum.' Dedi.

Bakmadan Geçme