Kahramanmaraş'ta toplu konut bölgelerinde eğitim yatırımları hız kazandı
6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş'ta başlatılan kentsel dönüşüm ve yeniden yapılanma çalışmaları, eğitim alanında da etkisini gösteriyor. Depremden etkilenen bölgelerde inşa edilen toplu konutlarla birlikte, çocukların eğitimden geri kalmaması için yeni okul projeleri de hızla yükseliyor.
Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesi Akyar Mahallesi 2-3. Etap Toplu Konut Bölgesi, Ferhuş Mahallesi Toplu Konut Bölgesi, Türkoğlu 1-2-3. Etap Konut Bölgesi ile Elbistan Taşburun 2. Etap Toplu Konut Bölgesi'nde yapımı süren modern okul binalarında çalışmalar son aşamaya ulaştı.
Projeler kapsamında inşa edilen okullar şunlardan oluşuyor:
- 24 derslikli Akyar Mahallesi 2-3. Etap İlkokulu-1
- 24 derslikli Akyar Mahallesi 2-3. Etap İlkokulu-2
- 24 derslikli Akyar Mahallesi 2-3. Etap Ortaokulu
- 24 derslikli Ferhuş Mahallesi İlkokulu
- 32 derslikli Türkoğlu 1-2-3. Etap İlkokulu-1
- 24 derslikli Türkoğlu 1-2-3. Etap İlkokulu-2
- 24 derslikli Elbistan Taşburun 2. Etap İlkokulu
Yetkililer, tamamlandığında bu okulların bölgedeki eğitim kapasitesini önemli ölçüde artıracağını belirtiyor. Tüm projelerin 2025-2026 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
Deprem sonrası yeniden ayağa kalkan Kahramanmaraş'ta, hem güvenli konutlar hem de modern eğitim alanlarıyla geleceğin temelleri sağlam atılıyor.