Kahramanmaraş'ta bir ilk! Dijital oyun rüzgarı esecek

Kahramanmaraş, dijital oyun dünyasında büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şehirde bir ilk olma özelliği taşıyan DOGAJAM, 17-18-19 Mayıs 2025 tarihlerinde oyun geliştiricileri, yazılımcılar ve dijital meraklılarını bir araya getirecek.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, dijital oyun sektörüne ilgi duyan tüm katılımcılara kapılarını açıyor.

Oyun yazımı süreçlerini yakından tanımak, projelerini hayata geçirmek ve yeteneklerini sergilemek isteyen herkes bu büyük buluşmaya davetli.

DOGAJAM, yalnızca bir oyun geliştirme maratonu olmanın ötesinde, aynı zamanda bir eğitim ve ilham platformu. Etkinlik, Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Dünya Bankası koordinasyonunda yürütülen KİÜ Dijital Oyun Geliştirme Akademisi (DOGA) projesi kapsamında hayata geçiriliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen SEECO Projesi kapsamında desteklenen bu girişim, gençlerin dijital üretim alanındaki becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Kahramanmaraş'ta dijital oyun sektörüne dönük ilk kapsamlı etkinlik olan DOGAJAM, şehrin yaratıcı gençlerine ulusal ve uluslararası bir sahne sunacak.

Bakmadan Geçme