Akdeniz'de 5,0 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 7 Temmuz 2025 Pazartesi akşamı saat 20.46'da Akdeniz'de 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Kahramanmaraş, 07 Temmuz 2025 -

AFAD, yerin 7.37 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin merkez üssünü, Muğla'nın Datça ilçesine yaklaşık 188 kilometre mesafede bulunduğunu duyurdu.

Sarsıntı, Datça ve çevre kıyı yerleşimlerinde hafif şekilde hissedilirken, ilk belirlemelere göre herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı. Deprem sonrası bölgedeki vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, AFAD ve ilgili kurumlar tarafından yapılan açıklamalarda olumsuz bir durumun bulunmadığı belirtildi.

Uzmanlar, Akdeniz açıklarında meydana gelen bu tür depremlerin bölgenin sismik yapısı gereği olağan olduğunu ifade ederken, vatandaşların resmi kurumların bilgilendirmelerini takip etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

AFAD, gelişmelerin yakından takip edildiğini ve gerekli tüm önlemlerin alındığını kamuoyuna duyurdu.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!