AK Partili Vahit Kirişci, 'Gönül isterdi ki 12-0 olsun ama…'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen yerel seçimlerin ardından yapılan açıklamada, seçim sürecinin demokratik bir olgunluk içinde tamamlandığını belirtti.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya Milletvekili Kirişci’nin yanı sıra İl Başkanı Cüneyt Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Güngör, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanifi Toptaş, teşkilat üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Kirişci, Kahramanmaraş'ta yapılan seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, vatandaşların demokratik tercihlerini ortaya koyduklarını ve bu sürecin büyük bir olgunlukla geçtiğini ifade etti. Seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu tarafından resmiyet kazanacağını ve mahkemelerin bu süreçte karar vereceğini vurguladı.

Toplantıda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Bildiğiniz gibi dün Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş'ımızda da hem Büyükşehir Belediye Başkan Adayının hem İlçe Belediye Başkan Adaylarının hem de Belediye Meclis Üyelerinin içerisinden artık aziz hemşerilerimiz kendi demokratik tercihlerini ve iradelerini ortaya koydular. Ve böylelikle önümüzdeki 5 yılda görev alacak olan yerel yöneticilerimizi, büyükşehir belediye başkanımızı, ilçe belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi seçmiş oldular. Bu seçimin Kahramanmaraş’ımızın bütün bireylerine, ilçelerimize ve il geneline hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. 

Dün itibariyle AK Parti olarak 19 seçimi geride bırakmış olduk. Hamdolsun büyük bir demokratik olgunluk içerisinde çok nadiren yaşanan bazı istenmediğimiz hadiseler olmuş olsa da Kahramanmaraş'ımızda da ülke genel bize ve ülkemize, aziz milletimize yakışır bir olgunlukta bu seçim süreci tamamlanmış oldu. 

8 ilçede AK Parti, 3 ilçede MHP aday çıkardı

Her seçimde sandıklarla ilgili birtakım iddialar, birtakım söylemler, eylemler olur. Ama bunun kararını verecek olan bu seçim sürecinin mahkemesi diyebileceğimiz Yüksek Seçim Kurulu'dur. İl, ilçe seçim kurullarıdır. Onlar da bunun gereklerini yerine eksiksiz, noksansız olarak getirmektedirler. Tabii Kahramanmaraş’ımız 1 milyon 116 bin nüfusu olan 30 metropol kentten, büyükşehirden bir tanesi. 

11 ilçe belediyemizden 3 tanesi Cumhur İttifakı'nın MHP bileşenine bırakılmıştı. Bunlar malumunuz olduğu üzere Çağlayancerit, Ekinözü ve Nurhak. Diğer taraftan 8 ilçe belediyesi de AK Parti'de AK Partili adayların gösterildiği ilçelerdi ve bu 8 AK Parti, 3 Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere 11 ilçe belediyesiyle ilgili seçimde AK Parti olarak nüfusumuzun bunun altını çizerek ifade ediyorum yüzde 50’sinin yer aldığı Onikişubat başta olmak üzere büyüklüğüne göre sıralayacak olursak Onikişubat Afşin ve Andırın ilçeleri artık AK Partili belediye başkanlarımız marifetiyle inşallah vatandaşlarımıza hizmet veriyor olacak.

Gönül arzu ederdi ki 12-0 olsun

Tabii ki tüm il geneliyle ilgili de, Büyükşehirde Fırat Görgel kardeşimiz Belediye Başkanı olarak bu hizmetlerini sürdürecek. Tabii ki gönül arzu ederdi ki bizim seçim kampanyalarımızda ifade ettiğimiz gibi 12-0 tamamıyla Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyanmış bir seçim olsun. Ama millet iradesine bu aziz şehrin evlatlarının, seçmenlerinin iradesine büyük bir saygımız var. Her daim olduğu bu saygımızı dün akşam itibariyle de Sayın Cumhurbaşkanımız balkon konuşması yaparak bir kez daha bu aziz millete Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin de dahil olduğu bu güzel memleket evlatlarına bu teşekkürünü yineledi. Biz de bir kez daha Kahramanmaraşlı seçmenlere, partimize Cumhur İttifakı'nın MHP bileşenine oy vermiş, vermemiş olsun. Bütün seçmenlerimize, bütün hemşerilerimize biz de şükranlarımızı sunuyoruz. Seçilen her bir belediye başkanına da şehre hizmet etmeleri noktasında da Niyazda bulunuyoruz. 

Türkiye genelinde düştü

Tabii ki Kahramanmaraş'ta bu gelişme konusuyla ilgili de iki hususun altını çizmek isterim. Bir tanesi Kahramanmaraş'ın özelinden kaynaklı gibi görünse bile Türkiye geneliyle Kahramanmaraş'ta olanları bu manada da çok ayırt etmek mümkün değil. Ama şunu belirtmekte yarar görüyoruz. Vatandaşımızın bu sandıkta kullanmış olduğu oylarla vermek istediği mesajı Sayın Cumhurbaşkanımızın da ve bütün teşkilat mensuplarımızın biz milletvekillerimizin göreve yeniden gelen ilk defa gelen efendim bütün belediye başkanlarımızın da belediye meclis üyelerimizin, hülasa bu işin içerisinde olan herkesin bunu yeterince aldığını ve önümüzdeki günlerde de AK Parti Genel Merkezimizde, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bu genel değerlendirme yapılırken biz de AK Parti il teşkilatı olarak ilçelerimiz bazında belediye başkanlarımızla, bütün unsurlarımızla bu değerlendirmeleri yapacağız. 

Artık Türkiye seçim maratonunu tamamlamıştır. Ta ki 4 yıl iki ay sonrasına kadar bu da anayasadaki cumhurbaşkanımızın görev süresiyle bağlantılı. Dolayısıyla dört yıl iki ay süreyle bundan böyle seçim olmayacağını ve seçimin olmamasından kaynaklı olarak da siyasetin daha rahat hareket edebileceğini ve vatandaşımızın da artık bu seçim yorgunluğunu üzerinden atmış olacağını bütün enerjimizi, bütün gücümüzü burada deprem şehriyiz, Kahramanmaraş. 2iki büyük depreme adını veren şehir ama bu şehrin yaraları başta olmak üzere 11 deprem şehrinde yaraların sarılmasına, ihyası inşası değil, örneğin Kahramanmaraş için yeni Kahramanmaraş'ın mutlaka kısa sürede inşa edilmesi hususunda bu çalışmaları artık kendimizi odaklamış olacağız. 

Kahramanmaraş’ımıza bir pozitif ayrımcılık yapıldığını da belirtmek istiyorum. Ve bu çerçevede de Kahramanmaraş’ımızın diğer meseleleri sağlıktan eğitime ulaştırmadan diğer konulara, bütün ihtiyaç duyulan çalışmalar inşallah bundan sonra daha büyük bir hızla, daha büyük bir ivmeyle devam edecek.” İfadelerine yer verdi. 

Milletvekili Kirişci, düzenlediği basın toplantısında her şeyi anlattığını ifade ederek soru almadı.
 

Bakmadan Geçme