81 ilde sahte içki operasyonu! 13 İmalathane deşifre edildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde kaçak alkole karşı düzenlenen operasyonlarda 13 yasa dışı alkollü içki imalathanesinin deşifre edildiğini ve 179 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
81 ilde "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine” yönelik dün düzenlenen operasyonlarımızda; 30 bin 836 şişe kaçak ve sahte alkollü içki, 16 bin 888 litre etil alkol ile,4 bin 564 litre sahte alkollü içki ele geçirildi.
13 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesini deşifre edildi. 179 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada: “Bu ürünleri ele geçirerek, sahte ve kaçak alkol üretimiyle vatandaşlarımızın canına ve sağlığına zarar verilmesini engelledik.
Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığımız koordinesinde; İl Emniyet Müdürleri KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu 81 ilimizde dün operasyonlar düzenledik.
Sahte alkol üretimi sadece bir suç değil; toplum sağlığını tehdit eden ölümcül bir tuzaktır. Bu ürünleri piyasaya sürenler; hem vatandaşlarımızın sağlığını, hem de hayatını hiçe saymaktadır.
Lütfen şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirin. “Biz Gereğini Yaparız” Emeği geçenleri tebrik ediyorum.”
Bakmadan Geçme