• Haberler
  • Asayiş
  • 7 organize suç örgütü çökertildi, 117 şüpheli yakalandı

7 organize suç örgütü çökertildi, 117 şüpheli yakalandı

7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Kafes-39' operasyonunda 7 organize suç örgütünün çökertildi, elebaşlarının da bulunduğu 117 şüphelinin yakalandı.

Cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele başkanlıklarının koordinesinde, İstanbul, Antalya, Kocaeli, Samsun, Bilecik, Kars ve Konya il emniyet müdürlüklerince, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, uyuşturucu madde imal ve ticareti, kasten yaralama, ölümle tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, tefecilik, çek ve senet tahsilatı, şantaj, fuhşa teşvik, silah ve mühimmat kaçakçılığı" suçlarına yönelik "Kafes-39" operasyonları düzenlendi.

7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar kapsamında; İstanbul'da Budaklar Organize Suç örgütü, Antalya'da Soner Tayyar, Kocaeli'de Uğur Özgen, Samsun'da Sadi Yıldırım, Bilecik'te Melik Korkut, Kars'ta Mürsel Özağdaş, Konya'da Bülent Şimşek'in elebaşı oldukları toplam 7 organize suç örgütü çökertildi.

Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu 117 şüphelinin yakalandığı operasyonlar sonucu 30 ruhsatsız tabanca, 20 tüfek ile çok sayıda senet ve paraya el konuldu.

Bakmadan Geçme