• Haberler
  • Kültür
  • 13. Floralies Internationales–France 2024 Expo'da Türkiye'yi KSÜ temsil etti

13. Floralies Internationales–France 2024 Expo'da Türkiye'yi KSÜ temsil etti

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Fransa'nın Montréverd şehrinde bu yıl 13. kez düzenlenen 2024 Bitki Fuarı Organizasyonu'nda Türkiye'yi temsil etti. Floralies Internationales (Uluslararası Çiçekçiler Birliği) ve Comite Des Floralies/Nantes (Nantes Çiçek Komitesi) işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte, KSÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü iki farklı proje ile yarışmaya katıldı.

Floralies Internationales (Uluslararası Çiçekçiler Birliği) ve Comite Des Floralies/Nantes (Nantes Çiçek Komitesi) işbirliği ile Fransa’nın Montréverd şehrinde bu yıl 13.sü düzenlenen 2024 Bitki Fuarı Organizasyonu bünyesinde gerçekleştirilen ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ konseptli peyzaj tasarım yarışmasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Peyzaj Mimarlığı Bölümü iki farklı proje ile Türkiye’yi temsil eden tek katılımcı oldu.   

Dünyanın çeşitli ülkelerinden üniversitelerin tasarım bölümlerinin, peyzaj ve çiçekçilik firmalarının da katıldığı yarışmada Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şule Kısakürek yürütücülüğünde Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri Elif Tuzluoğlu, Lale Vardı ve Melike Bodur ‘Seksek ve Mangala’ oyun konsepti ile Peyzaj Mimarlığı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kordon yürütücülüğünde öğrenciler Ersin Oral, İkranur Yılmaz ve Şule Gören ‘Yerden Yüksek’ oyun konseptinde tasarladıkları peyzaj projeleri ile katılım sağladı.

Tasarımların uygulamaları proje yürütücüsü öğretim üyeleri Doç. Dr. Şule Kısakürek, Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kordon ve öğrenci Melike Bodur’un alandaki çalışmaları ve diğer öğrencilerin online teknik işbirliği ile tarihi La Chabotterie arazisinde 10-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi ve projeler 27 Mayıs 2024 tarihine kadar halka açık şekilde sergilendi.
 

Bakmadan Geçme