• Haberler
  • Asayiş
  • 123 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

123 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada İzmir, Hatay, Kilis, Gaziantep, Ağrı, Kars ve Van illerinde gerçekleştirilen 'Kalkan-11' Operasyonu kapsamında 123 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu. Organizatörlerden 50'sinin tutuklandığını, 22'si hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve 25'inin adli işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

Bakan Ali Yerlikaya, insan kaçakçılığıyla ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat verilmeyeceğini vurguladı.

Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda İzmir, Hatay, Kilis, Gaziantep, Ağrı, Kars ve Van İl Jandarma Komutanlıklarının yer aldığına işaret etti. Bu operasyonlar sonucunda suçta kullanıldığı tespit edilen 19 araca el konulduğunu ifade etti.

Bakan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen jandarmaları tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin" temennisinde bulundu ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
 

Bakmadan Geçme