Edebiyatın şehri, vicdanın nöbeti
Şehirler yalnızca binalarıyla, caddeleriyle veya meydanlarıyla hatırlanmaz. Bazı şehirler vardır ki onları asıl değerli kılan, taşıdıkları ruhtur. Kahramanmaraş da işte böyle bir şehirdir.
Yüzleşmenin arındırıcı gücü
İnsan, hayatı boyunca kimi zaman korkularından, kimi zaman hatalarından, kimi zaman da duygularından kaçmaya çalışır. Oysa kaçtığımız her şey, görünmez bir yük gibi omuzlarımızda taşınmaya devam eder.
Teslimiyetin adı: Kurban
Kurban Bayramı’nın; gönüllerimize merhamet, sofralarımıza bereket ve hayatlarımıza gerçek teslimiyet bilinci getirmesini diliyorum. Hayırlı bayramlar…Bayramlar yaklaştığında sokaklar hareketleniyor. Kurbanlık pazarları doluyor, insanlar hazırlık yapıyor, sofralar konuşuluyor.
İnsan, yokluğunda anladığının kıymetini geç öğrenir
İnsan garip bir varlıktır…Kendisine sürekli iyi geleni, sürekli yanında olanı, düştüğünde elinden tutanı zamanla sıradanlaştırır. Çünkü alışır. Alıştığı şeyin değerini ise çoğu zaman kaybetmeden anlayamaz.
Ahilikte gerçek rekabet! İnsan kalabilmenin ahengi
Bugün dünyanın en büyük yarışı, insanların birbirini geçme yarışı hâline geldi. Daha güçlü olmak, daha fazla kazanmak, daha önde görünmek… İnsanlar sürekli bir rekabetin içerisinde yaşamaya başladı.