Yılmaz Bozdere

2023 Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme başlıyor

Yılmaz Bozdere

12 Eylül 2022'de açılan okullar 16 Haziran 2023 tarihinde kapandı. Okulların kapanmasıyla birlikte 8’inci sınıfı tamamlayan öğrenciler için ortaöğretim okullarına yerleştirme süreci başladı. Ortaöğretim okullarından merkezî sınav sonuçlarına öğrenci alacak olan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları merkezî sınav puanları 26 Haziran 2023 tarihinde açıklandı. 

Ortaöğretim Okullarına Geçiş tercih ve yerleştirme sürecinin de başta Rehberlik Araştırma Merkez(RAM)'leri olmak üzere ortaokullar bünyesinde oluşturulan komisyonlarca talep eden öğrenci ve veliler bilgilendirilecek olup,   geçiş ve yerleştirme süresince istedikleri herhangi bir RAM'a ya da ortaokula başvurmaları yeterlidir.

Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir. Öğrenci ve velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dâhil olmak üzere okul türlerine göre okul tercihi yapabilecektir. Okulların tanıtım bilgileri, okulların bağlı olduğu ilgili genel müdürlüklerin web sayfalarında bulunmaktadır.

Özel Ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların işlemleri ve kayıtlarını 26 Haziran-19 Temmuz 2023 tamamlanacaktır. Yerleştirme işlemleri için Tercihlerin Alınması 03-19 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak olup, sonuçlar 24 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacaktır. 

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek olup, yapılan tercihlerin mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylanması gerekmektedir.

Esen kalın.
 

Yazarın Diğer Yazıları