Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Ailelerin online eğitim isyanı

YAYINLAMA:

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, sosyal medyadan ve çeşitli televizyon kanallarından online eğitim için her gün methiyeler düzse de özellikle ilk öğretim kademesi için durum hiçte görüldüğü gibi değil.

Birde birden fazla öğrencisi olan anne babalar tabir yerindeyse çıldırma noktasına geldi, nerden mi biliyorum şuan evde biri ilkokul 1. sınıf diğeri 2. Sınıf öğrencisi olan bir baba olarak bu durumu yaşıyorum. Olur, olmaz saatlere konulan canlı dersler bitmek bilmeyen ödevler artık bu durumu Anne babalar ve çocuklar için çekilmez bir hale getirdi. Çevremdeki birçok öğrenci velisi bu yoğun tempoya tepkili.

Birde enteresan olan özellikle bu dönemde öğretmenlerin canlı ders vermek için bir biri ile yarışması. Hâlbuki 16 Mart 2020 tarihinde başlayan yaklaşık 3 aylık uzaktan eğitim sürecinde bu yaşanmadı çünkü öğretmenler ek derslerini tam aldı. Etik değerlerine bağlı öğretmenler dışında birçok öğretmen aylar boyunca öğrencileriyle ilgilenmedi. 1 Saat bile canlı ders yapmadı. Şimdi ise belirli bir saatin altında online ders yapmayan öğretmenlerin ek ders almayacak olması bu işi çığırından çıkardı. 

Milli Eğitim Bakanına buradan sesleniyorum; Tüm öğretmenlerin ek dersini tam ödeyin zaten eğitimi vicdani bir sorumluluk olarak gören öğretmenler ek ders olsun olmasın öğrencileri için gerekeni fazlası ile yapacaktır. Aksi takdirde eğitim hayatının başında birçok çocuk öğretmenlerin ek ders alma çabaları için heba olacak. Okuldan, kitaptan, eğitimden soğuyacak, anne babaların psikolojisi ve aile yaşantısı bozulacak. Çünkü özellikle ilkokul kademesindeki çocukların bu kadar online eğitime değil, okullarına, öğretmenlerine, arkadaşlarına, sosyalleşmeye, iletişim kurmaya ihtiyaçları var.

Her zaman eğitimin birçok alanında model aldığımız Avrupa’nın genelinde okullar kısıtlamalardan ayrı tutuldu. Çünkü eğitimde kritik eşikler vardır ve bunun telafisi yoktur. O zaman yapılması gereken tüm tedbirler alınarak kademelide olsa öğrenciler en kısa sürede okullarıyla buluşturulmak olmalıdır. 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız