TİGEM, TAGEM ile iş birliği protokolü imzalandı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) arasında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen himayelerinde İş Birliği Protokolü imzalandı.

Araştırma ve geliştirme konularında iş birliğini güçlendirerek devam ettirmek amacıyla hazırlanan protokol kapsamında; TAGEM tarafından tescil ettirilen verimli, kaliteli hububat ve yemeklik tane baklagil çeşitlerinin TİGEM'de AR-GE denemelerinin alınarak en kısa sürede üreticiye ulaştırılması, yerli ve milli çeşitlerin üretiminin çoğaltılması ile uzmanlık konularında ortak çalışmaların artırılması amaçlanıyor.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen imza esnasında yaptığı konuşmasında, Bakanlığın iki önemli kuruluşu TİGEM ve TAGEM arasında gerçekleştirilen İş Birliği Protokolü ile özellikle yerli ve milli çeşitlerin yaygınlaştırılması noktasında Türk tohumculuğunun geliştirilmesine büyük katkı sağlanacağını belirtti.

TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç ve TAGEM Genel Müdürü Dr. Metin Türker ise protokolün her iki kuruma hayırlar getirmesi temennilerinde bulundu.

Tarımsal araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde karşılıklı olarak bilgi ve tecrübe paylaşımını öngören iş birliği; Türkiye'nin tarımsal potansiyelini daha etkin bir şekilde değerlendirerek, sektörde yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamaların artmasına katkı sağlamayı hedefliyor.
 

Bakmadan Geçme