Makbule Nur Kurtul

Kuşaktan kuşağa geçen önceliklerimiz

Makbule Nur Kurtul

Biz beşkardeşiz. 

Bir elin parmakları gibi birbirimizden çok farklıyız. Bizi ortak noktada birleştiren ise önceliğimiz olan insanı değerlerimiz. 

Kardeşim İsmail ve ben şu anda sahaya çıktık, eğitimlerimizi İstanbul’da tamamladıktan sonra ama şimdiki aklım olsa işlerin içinde daha çok olmak için Sütçü İmam’da okurdum. Aslında okullar sadece bir etiket, kişinin kendisidir hayatı inşa eden. 

Kardeşim İsmail bunu önceden gördü ve şansını denedi ama kısmette Bahçeşehir Üniversitesi’ni bitirmek varmış. Biz Kurtul ailesi olarak etikete önem vermeyiz, bunların içimizdeki boşluktan olduğunu babam Kadir Kurtul’dan, ona da babası İsmail Kurtul tarafından yaşanılarak öğretildi. 

Bizi tekstilden gelme olarak bilirler ama babam hep der Bahçeçi Ali Çavuşun torunuyum diye. 

Kardeşim İsmail şöyle der hep, İnsanın mayası topraktır. Kahramanmaraş sanayisinin temeli de topraktan geliyor. 

Büyüklerimiz, “bu topraklarda tarım ve hayvancılık yaparak kazandığı parayla bu tesisleri kurmuş. Bunu bilen biri olarak bende doğduğum verimli topraklara hizmet etmek için memlekete geldim. Ülkeme ve milletime buradan hizmet edeceğim,” der.  

Ben ve kardeşlerim çağımızın korkunç hastalığı olan marka takıntısına da dur dedik. O kadar pahalı şeyleri boynumuza dolayacağımıza hiç olmazsa bir kişinin kalkınmasını sağlayıp hayır duasını alıp ekmek kapısı oluruz. 

Bize bu manteliteyi oturtturan ailemizden Allah bin kere razı olsun. Çünkü bu devirde çocukları doğurup doğurup emek vermeden zayi ediyorlar, içim parçalanıyor. 

İstanbul’da yaşamayı yiğitlik biliyorlar ya da çok para harcamak müsriflikken bununla gurur duyuyorlar. İşin özeti kıyametin alameti yanlışlar doğru, doğrular yanlış olmuş. Biz içimizden tövbe edip, doğru bildiğimizi okuyalım.
 

Yazarın Diğer Yazıları