Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Aile Destek Merkezlerinde 3,3 milyon kişi yararlandı

Aile Destek Merkezlerinde 3,3 milyon kişi yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan 596 Aile Destek Merkezinden (ADEM) bugüne kadar yaklaşık 3,3 milyon kişinin faydalandığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan 596 Aile Destek Merkezinden (ADEM) bugüne kadar yaklaşık 3,3 milyon kişinin faydalandığını bildirdi.

KAYNAK: Gazetecin
Aile Destek Merkezlerinde 3,3 milyon kişi yararlandı

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2012'den bu yana faaliyet gösteren ADEM'lerde kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak kurs ve eğitimler verildiğini belirtti.

Yürüttükleri başarılı projeler arasında ADEM'lerin de yer aldığını aktaran Göktaş, bu merkezlerde toplumun temel taşı olan aileyi, kadınları ve çocukları desteklediklerini ifade etti. Göktaş, ADEM'lerde yapılan her çalışmanın kadınların güçlenmesinde fark oluşturacağına inandıklarını, kadınların ekonomik hayatın içerisinde daha çok yer almasını hedeflediklerini vurguladı.

Merkezlerin, aile bütünlüğünü tehdit eden unsurlardan korunması, milli ve manevi değerler ile toplumun değer yargılarının muhafaza edilmesi, psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerinin ve toplumsal hayata katılımlarının sağlanması amacıyla faaliyet gösterdiğini belirten Göktaş, merkezlerde, çocuk yetiştirmenin önemi, madde bağımlılığı, kadına yönelik şiddet, çocuk ihmali ve istismarıyla mücadele, meslek edindirme ve katma değer üretimi, atölye çalışmaları gibi uygulamalı ve teorik dersler de verildiğini aktardı.

Meslek edindirme eğitimleri düzenlenirken yerel koşullar ve ihtiyaçların göz önünde bulundurulduğunu vurgulayan Göktaş, "Eğitimlerimiz usta öğreticiler tarafından veriliyor. Meslek edindirme kurslarının yanı sıra kursiyerlere yönelik çocuk, aile, sağlık, kişisel gelişim, aile içi şiddetle mücadele gibi konularda eğitim programları, konferans ve seminerler gibi etkinlikler de düzenleniyor. Bu kapsamda kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan 596 ADEM'lerimizden bugüne kadar 3,3 milyon kişi yararlandı." ifadelerini kullandı.

Merkezlerde çocuk bakım ve oyun odaları açılması zorunlu

Göktaş, merkezlerde düzenlenen kurslara ve faaliyetlere katılanların aile hayatlarının olumsuz etkilenmemesi adına çocuk bakım ve çocuk oyun odalarının açılmasının da zorunlu olduğuna işaret etti.

Açılan oyun odalarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzmanlar eşliğinde çeşitli etkinlikler yapıldığını, böylece çocukların güvenle bulunacağı bir ortam sağlanarak ebeveynlerinin merkezlerde düzenlenen eğitimlere katılımlarının desteklenmesinin yanında çocuklarının da gelişimlerine katkı sağlandığını aktaran Göktaş, Aile ve Nüfus 10 yılı kapsamında aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi amacıyla çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.

Göktaş, "ADEM'lerimizde kurduğumuz 'Aile İletişim Atölyeleri' ile ailelerimiz çocuklarıyla beraber eğitim, seminer, atölye, açık alan ve salon etkinlikleri, yarışmalar gibi çeşitli etkinlikler vasıtasıyla keyifli ve verimli vakit geçiriyor. Bunun yanı sıra yapılan tüm bu faaliyetlerin yürütülmesi sürecinde etkin bir atık yönetiminin bulunmasına önem veriyoruz. Merkezlerde kullanılan kaynakların daha verimli kullanılması ve oluşan atıkların en aza indirilerek geri kazanımlarının sağlanması için çalışmalar yapılıyor." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Göktaş, kurslarda yapılan tüm ürünlerin kadınlara ait olduğunu ve kadınlara belli aralıklarla düzenlenen kermeslerde bu ürünlerin satışını yaparak gelir elde etme imkanı sunduklarını belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız