Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Teknoloji | TEKNOFEST Mavi Vatan üçüncü gününde 7'den 70'e vatandaşları buluşturdu

TEKNOFEST Mavi Vatan üçüncü gününde 7'den 70'e vatandaşları buluşturdu

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde düzenlenen TEKNOFEST Mavi Vatan, üçüncü gününde de her yaştan vatandaşın yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde düzenlenen TEKNOFEST Mavi Vatan, üçüncü gününde de her yaştan vatandaşın yoğun ilgisiyle devam ediyor.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
TEKNOFEST Mavi Vatan üçüncü gününde 7'den 70'e vatandaşları buluşturdu

Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu TEKNOFEST Mavi Vatan, Milli Savunma Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ana yürütücülüğünde Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda düzenleniyor.

Türkiye'nin yerli ve milli savunma teknolojilerinin sergilendiği organizasyona, çocuklardan yaşlılara, gençlerden ailelere kadar farklı yaş gruplarından vatandaşlar katılıyor. Alanı dolduran ziyaretçiler, sergilenen hava ve deniz araçlarını yakından inceleyerek etkinlik alanında düzenlenen gösterileri takip ediyor.

TEKNOFEST kesinlikle gençlere öncülük ediyor

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Muhammed Adanur, organizasyona kendi atölyesinde geliştirdiği deniz aracı maketiyle geldi.

TEKNOFEST'e daha önce 2022 yılında okuluyla katıldığını belirten Adanur, insansız deniz araçlarının gelişmiş olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Adanur, "4 yıl önce yapmak istediğim projenin bugün birebir aynılarını, farklı özellikte olanlarını görmek mutluluk verici. TEKNOFEST kesinlikle gençlere öncülük ediyor." dedi.

Muhammed Adanur'un 67 yaşındaki annesi Birsen Adanur da TEKNOFEST'e ilk kez geldiğini belirterek, Türkiye'nin yerli ve milli ürünlerini görmekten gurur duyduğunu ifade etti. Birsen Adanur, "Türkiye'nin buradaki yerli ve milli ürünlerini görünce çok gurur duydum. Allah'ım ülkemizi var etsin, devletimize zeval vermesin. Herkesi çağırıyorum buraya, herkes gelip görmeli, bütün gençler gelsin." diye konuştu.

Gurur duydum

Hatay'dan gelen 87 yaşındaki Ahmet Kebabcıoğlu ise oğlunu ziyaret etmek için geldiği Gölcük'te TEKNOFEST’e katıldığından bahsetti. Kebabcıoğlu, "Buraya gelmekten çok mutluyum, çok güzel burası, çok beğendim. İlk gemiyi gezdim, şimdi gezmeye ikinci gemiye götürüyorlar. Gurur duydum gurur. Çok mutluyum Allah'a şükür." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız