Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Spor | Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası başpehlivanı belli oldu

Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası başpehlivanı belli oldu

Gaziantep'te düzenlenen Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası tamamlandı. Şampiyonada başpehlivanlığı Muharrem Alper Aslan kazandı.

Gaziantep'te düzenlenen Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası tamamlandı. Şampiyonada başpehlivanlığı Muharrem Alper Aslan kazandı.

Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası başpehlivanı belli oldu

Şahinbey Belediyesince, Şahinbey Geleneksel Sporlar Merkezi'nde Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 505 sporcu, minikler, yıldızlar, büyükler ve baş pehlivanlar kategorilerinde mücadele etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kıyasıya mücadelelerin sonucunda Muharrem Alper Aslan, rakibi Erol Öztürk'ü finalde mağlup ederek başpehlivan unvanını elde etti.

Güreşlerin tamamlanmasının ardından başarılı sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen başpehlivan Muharrem Alper Aslan, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birinci olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Kendimi daha iyi hissettiğim için bir üst kategoriye çıkıp 30 kişinin arasında birinci oldum. Geçen yıl Aba Güreşinde dünya 3'üncüsü oldum. Geleneksel güreşlerimizi yaşatmak bizler için çok büyük bir gurur. Bizlere böyle bir organizasyonu sağlayan ve desteklerini esirgemeyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş'e çok teşekkür ederim."

Aşırtmalı Aba Güreşleri Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olan Erol Öztürk ise bir dahaki sefere daha çok çalışarak birinci olmak istediğini ifade ederek, "Böyle bir atmosferde güreşmek çok güzeldi. Ata sporlarımızı yaşatmaya devam etmek için daha çok çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız