Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sanat | Edebiyatın başkentinde sanatseverler bir araya gelecek

Edebiyatın başkentinde sanatseverler bir araya gelecek

Kahramanmaraş’ta Mevlâna İdris Kültür Sanat Sezonu kapsamında Ocak ayı boyunca tiyatrodan söyleşilere, gençlik kamplarından çocuk etkinliklerine kadar dopdolu bir programı vatandaşlarla buluşacak. Etkinlik takvimine Büyükşehir’in internet adresinden ulaşılabiliyor.

Kahramanmaraş’ta Mevlâna İdris Kültür Sanat Sezonu kapsamında Ocak ayı boyunca tiyatrodan söyleşilere, gençlik kamplarından çocuk etkinliklerine kadar dopdolu bir programı vatandaşlarla buluşacak. Etkinlik takvimine Büyükşehir’in internet adresinden ulaşılabiliyor.

Edebiyatın başkentinde sanatseverler bir araya gelecek

Türkiye’nin ilk UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mevlâna İdris Kültür Sanat Sezonu kapsamında Ocak ayı boyunca tiyatrodan söyleşilere, gençlik kamplarından çocuk etkinliklerine kadar dopdolu bir programı vatandaşlarla buluşacak. Mevlâna İdris Kültür Sanat Sezonu çerçevesinde hazırlanan Ocak Kültür Sanat Sezonu, şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde de düzenlenecek onlarca etkinlikle her yaştan vatandaşa hitap edecek.

Ocak sezonu söyleşiyle başlıyor

Ocak Kültür Sanat Sezonu’nun açılışı, 6 Ocak Salı günü tarihçi – yazar Dursun Gürlek’in katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşiyle yapılacak. Katiphan’da saat 19.00’da başlayacak programda Gürlek, Osmanlı’nın son döneminde kitap sevgisiyle tanınan ve Türk kültür hayatına önemli katkılar sunan Ali Emîrî Efendi’nin hayatını ve fikir dünyasını ele alacak.

Kültür sanat etkinlikleri ilçelere taşınıyor

Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinliklerini sadece şehir merkeziyle sınırlı tutmayarak ilçelerde de vatandaşlarla buluşturmayı sürdürüyor. Bu kapsamda 8 Ocak Perşembe Kadriye Kırdök, Ekinözü Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde; 9 Ocak Cuma İnci Okumuş, Afşin Anadolu Lisesi’nde; 16 Ocak Cuma Merve Gülcemal, Afşin Belediyesi Kültür Merkezi’nde; 24 Ocak Cumartesi ise “Gizemli Çocuk” adlı çocuk tiyatrosu ve “Deliriyorum Haberin Olsun” adlı yetişkin oyunu Andırın YİBO’da vatandaşlarla buluşacak.

Çocuklar için tiyatro şöleni

Ocak ayı boyunca Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi, çocuklar için birbirinden eğlenceli ve öğretici tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapacak. Program kapsamında; 11 Ocak Pazar “Sevimli Dinozor Dobizor”, 18 Ocak Pazar “Kaptan Pengu ve Arkadaşları”, 24 Ocak Cumartesi “Ege ile Gaga”, 25 Ocak Pazar “Gizemli Yolculuk”, 31 Ocak Cumartesi ise “Çarpım Tablosu” adlı oyunlar minik izleyicilerle buluşacak.

Edebiyatseverler NFK Akademi Kütüphanesi’nde buluşacak

Ay boyunca düzenlenecek söyleşilerle edebiyat dünyasının önemli isimleri Kahramanmaraşlılarla bir araya gelecek. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Akademi Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek programlarda; 10 Ocak Cumartesi Mustafa Köneçoğlu ve Güray Süngü, 24 Ocak Cumartesi ise Mustafa Köneçoğlu ve Selahattin Yusuf edebiyatseverlere seslenecek.

Program kapsamında 24 Ocak Cumartesi günü, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde “Kahramanmaraş Türküleri” konseri düzenlenecek. Saat 19.30’da başlayacak konserde Türk halk müziğinin sevilen eserleri müzikseverlerle buluşacak.

Ocak ayında yetişkin tiyatroları da sahne alacak. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde; 25 Ocak Pazar “Deliriyorum Haberin Olsun”, 30 Ocak Cuma ise “Malcolm X” adlı tiyatro oyunları izleyiciyle buluşacak.

Gençler için YKS kampı

Ocak Kültür Sanat Sezonu kapsamında gençlere yönelik önemli bir eğitim programı da hayata geçirilecek. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenecek YKS Kampı’nda, alanında uzman eğitmenler, üniversiteye hazırlanan gençlerle bir araya gelecek. Kamp kapsamında; İlyas Güneş, Nurtaç Kozak, İbrahim Karataş, Osman Ömür Neslihanoğlu, Yılmaz Kartal, Mehmet Erdem, Aslan Aydın, Hüseyin Acar, Murat Çayır, Hasan Benlioğlu, Engin Eraydın, Özgür Özkınık, Yelda Ünal ve Günay Göktaş gençlere eğitim verecek.

Tüm vatandaşlar davetli

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Ocak ayı boyunca düzenlenecek tüm kültür sanat programlarına vatandaşların davetli olduğu belirtilirken, etkinlik takviminin detaylarına https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2026/01/05/ocak-kultur-sanat-sezonu-etkinlik-takvimi adresi üzerinden ulaşılabileceği ifade edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız