Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sanat | 22 Gün 22 Gece Kahramanmaraş Milli Mücadelesi resim sergisi açıldı

22 Gün 22 Gece Kahramanmaraş Milli Mücadelesi resim sergisi açıldı

Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında ‘22 Gün 22 Gece Kahramanmaraş Milli Mücadelesi’ resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Ressam Büşra Yurtseven, ‘Maraş halkının vermiş olduğu milli mücadele eserlerimi hayata geçirirken bana ilham kaynağı oldu’ dedi.

Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında ‘22 Gün 22 Gece Kahramanmaraş Milli Mücadelesi’ resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Ressam Büşra Yurtseven, ‘Maraş halkının vermiş olduğu milli mücadele eserlerimi hayata geçirirken bana ilham kaynağı oldu’ dedi.

22 Gün 22 Gece Kahramanmaraş Milli Mücadelesi resim sergisi açıldı

Milli mücadelenin 102. yıl dönümü kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 12 Şubat Kurtuluş Haftası etkinlikleri ilk gününde hız kesmeden devam ediyor. Şehitlerimiz için okunan hatim duası ve Mevlid-i Şerif’le start alan etkinlikler Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde gerçekleştirilen ‘22 Gün 22 Gece Kahramanmaraş Milli Mücadelesi’ resim serginin açılışıyla devam etti. 

Küratörlüğünü İsmail Erdoğan’ın yaptığı sergide Ressam Büşra Yurtseven imzası taşıyan tablolar bulunuyor. Milli mücadele ruhunu yansıtan tabloların yer aldığı ‘Kurtuluş’ temalı resim sergisine kent protokolü, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

İlhamım Maraş’ın mücadelesi

Resim sergisinin açılışında konuşan Ressam Büşra Yurtseven: “Maraş’ın milli mücadelesini anlatan ‘22 Gün, 22 Gece’ adlı resim sergisinin açılışını Erdem Bayazıt’ın şu dizeleriyle yapmak istiyorum: Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm, ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm. Maraş’ın ölümsüz kahramanlarını, Sütçü İmam’ı, Rıdvan Hocayı, Senem Ayşe’yi resmederek anlatmak beni çok mutlu etti. Maraş’ın şanlı tarihini okuduğumda çok etkilendim. Burada düşmana karşı verilen mücadele tablolarımı hayata geçirirken bana ilham kaynağı oldu. Benim için çok anlamlı ve heyecan verici bir çalışma oldu” dedi. 

Tematik resim sergisi 4 Mart tarihine kadar ziyarete açık olacak.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız