Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Bilim | Kahramanmaraş'ta baharatlık kırmızı biber üretiminin sorunları ele alındı

Kahramanmaraş'ta baharatlık kırmızı biber üretiminin sorunları ele alındı

Kahramanmaraş'ta baharatlık kırmızı biber üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri toplantıda değerlendirildi.

Kahramanmaraş'ta baharatlık kırmızı biber üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri toplantıda değerlendirildi.

KAYNAK: Gazetecin
Kahramanmaraş'ta baharatlık kırmızı biber üretiminin sorunları ele alındı

Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Cerit, Kahramanmaraş'ın baharatlık kırmızı biber üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, üretimden pazarlamaya kadar yaşanan sorunlara çözüm önerileri geliştirip Bakanlığın ilgili birimlerine ileteceklerini söyledi.

Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doğan Gözcü de yetiştiricilik, hasat, hasat sonrası işlemler ve pazarlama aşamalarındaki sorunları ele alarak daha verimli ve sürdürülebilir bir üretim sürecine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Toplantıda Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep ve Kilis'teki kırmızı biber üretim kapasitesi ve üretim süreçleri değerlendirildi. Uzmanlar, yetiştiricilikte karşılaşılan sorunlar ve yenilikler hakkında sunum yaparak üreticilerin sorularını yanıtladı.

Çözüm önerilerini değerlendirdik

Programla ilgili konuşan Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir: “Kahramanmaraş’ımızda düzenlenen “Baharatlık Kırmızıbiber Yetiştiriciliğinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” 2026 Yılı 2. Bölge Grup Toplantısı’na katıldık.

Şehrimizin önemli tarımsal değerlerinden kırmızıbiberin üretiminde verim ve kaliteyi artırmaya yönelik sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirdik. Üreticilerimizin emeğini korumak ve sürdürülebilir üretimi güçlendirmek için iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Toplantıya, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Recep Aydın, Tarım ve Orman İl Müdürü Ramazan Bilir, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, ziraat odalarının başkanları, üniversite öğretim üyeleri, üreticiler ve sektör paydaşları katıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız