Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sağlık | 90 Yaşında ameliyat oldu, bir günde ayağa kalktı ve yürüdü

90 Yaşında ameliyat oldu, bir günde ayağa kalktı ve yürüdü

Kahramanmaraş’ta Sular Sağlık Grubu bünyesinde hizmete açılan Sular Akademi Hastanesinde 90 yaşındaki bir hasta ameliyat olduktan bir gün sonra ayağa kalkıp yürümeye başladı.

Kahramanmaraş’ta Sular Sağlık Grubu bünyesinde hizmete açılan Sular Akademi Hastanesinde 90 yaşındaki bir hasta ameliyat olduktan bir gün sonra ayağa kalkıp yürümeye başladı.

90 Yaşında ameliyat oldu, bir günde ayağa kalktı ve yürüdü

Son teknoloji cihazları ve modern mimarisi ile Kahramanmaraş’ın ve bölgenin sağlık ihtiyacına cevap veren hastane donanımlı hekimlerin uyguladığı tedavi yöntemleriyle de halkın takdirini kazanıyor.

Sular Akademi hastanesi Genel Cerrahi uzmanı Dç. Dr. Fatih Mehmet Yazar açıklamasında şu ifadelere yer verdi. 90 yaşındaki hastamız Fatma Çiller Yaklaşık 1 hafta kadar önce dâhiliye Polikliniği'nde karın ağrısı bulantı kusma şikâyetiyle başvurmuştu yapılan ultrasonografide kalın bağırsağından giriş kısmında çıkan kolon ismini verdiğimiz bölümde yaklaşık 5-6 santimlik bir kitle olduğu tespit edilmiş hastaya biz hızlı bir şekilde kolonoskopi yaptık ve birkaç gün içerisinde tanısını koyduk. Ameliyat sonrası 4. Günündeyiz herhangi bir sıkıntımız yok şimdi pandemi döneminde özellikle yaşlı hastalarda onkolojik cerrahi ilkelerinden taviz vermeden tedavi protokollerinde bazı modifikasyonlar yapmak zorunda kalıyoruz Yani hastalara hastaya özel tedavi yöntemleri kullanmak zorunda kalıyoruz bu hastamız da biz anestezi uygulamasında değişiklik yaptık. Genelde bu ameliyatlar genel anestezi ile yapılan ameliyatlardır. Ancak biz bu hastamıza genel anestezi kullanmadık çünkü genel anestezi sonrasında bir hastayı yoğun bakıma almak zorunda kalacaktık. Bunun yerine bu hastalarda oldukça nadir kullanılan bir anestezik yöntem olan kombine spinal ve epidural anestezi yöntemi kullandık. Bu sayede hastamız pandemi döneminde genel anestezi almamış, yoğun bakım ünitesine alınmadan servise alınmış oldu.  

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Hasan Okuducu;  90 yaşında hastamızın akciğer kalp ve tansiyon problemleri vardı genelde bu cerrahi için genel anestezi uygularız ancak hastamızın yandaş hastalıkları olduğu için ve pandemi döneminde olmamız nedeniyle regional anestezi dediğimiz yöntemi tercih ettik bu hastamız da çok başarılı bir şekilde hastamızın konforunu ve cerrahi ekibin konforunu bozmadan ameliyatımızı gerçekleştirdik bu aynı zamanda hastamızın iyileşme sürecine de katkı sağladı.

Şayet genel anestezi uygulamış olsaydık muhtemelen hastamız yoğun bakım ünitesine alınacak ve çeşitli anestezi ve yoğun bakım komplikasyonlarına açık hale gelecekti. Ancak  hastamızın akciğer problemi hiç olmadı ve yoğun bakımı ihtiyacımız hiç olmadı. Hastamız ertesi gün yürüdü gerçekleştirilen ameliyatın buyukluğu göz önünde bulundurulduğunda bu oldukça güzel bir şey.  

Başarılı bir ameliyatla Sağlığına kavuşan Fatma Çiller, ise şu ifadeleri kullandı. Ayağa kalkacak halim yoktu Çok halsizdim yani canım çıkacak sandım geldim doktorum hemen müdahale etti beni acılarımdan kurtardı. Allah ondan razı olsun Cennet Efendisi olsun dedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız