Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kültür | Kitapçı Baba Ahmet Sandal, Kahramanmaraş’ta okurlarıyla buluşacak

Kitapçı Baba Ahmet Sandal, Kahramanmaraş’ta okurlarıyla buluşacak

Kahramanmaraş bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Uluslararası Kitap Fuarı’na yine kültür, sanat ve edebiyat dolu günlerle hazırlanıyor. Şehrin yetiştirdiği gönül insanlarından biri olan ve halk arasında Kitapçı Baba olarak tanınan şair-yazar Ahmet Sandal, bu anlamlı etkinlikte okurlarıyla bir araya gelecek.

Kahramanmaraş bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Uluslararası Kitap Fuarı’na yine kültür, sanat ve edebiyat dolu günlerle hazırlanıyor. Şehrin yetiştirdiği gönül insanlarından biri olan ve halk arasında Kitapçı Baba olarak tanınan şair-yazar Ahmet Sandal, bu anlamlı etkinlikte okurlarıyla bir araya gelecek.

Kitapçı Baba Ahmet Sandal, Kahramanmaraş’ta okurlarıyla buluşacak

Bugüne kadar kaleme aldığı 33 kitabıyla edebiyat dünyasında mütevazı ama etkileyici bir yer edinen Ahmet Sandal, yıllardır kendi imkânlarıyla binlerce kitabı ücretsiz dağıtarak “okuma seferberliği” başlatan isim olarak biliniyor. Toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyen Sandal, “herkes kitapla buluşmalı, Türkiye okumalı” anlayışıyla gönüllü bir kültür elçisi gibi şehir şehir, köy köy dolaşmaya devam ediyor.

Ahmet Sandal, bireysel çabalarını kurumsal bir yapıya dönüştürmek amacıyla 29 Mayıs 2025 tarihinde Ankara’da “İnsan Kitap ve Toplum Araştırmaları Derneği (İKTA-DER)” adında bir sivil toplum kuruluşu kurdu. Derneğin temel hedefi; kitap ve dergi yayıncılığından kütüphane kurulumuna, kültürel etkinliklerden kitap okuma alışkanlıklarının yaygınlaştırılmasına kadar geniş bir alanda faaliyet yürütmek. Sandal, İKTA-DER aracılığıyla eğitim kurumlarından cezaevlerine, kahvehanelerden huzurevlerine kadar her yerde kitapla buluşmayı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yazar, fuar boyunca 96 numaralı stantta 9 gün boyunca Kahramanmaraşlı hemşehrileriyle bir araya gelecek. Kitap satışı yerine kültür bilincini yaymayı hedeflediğini vurgulayan Ahmet Sandal, şu sözlerle düşüncelerini dile getirdi: “Bizim derdimiz kitap satmak değil, insan kazanmak. İnsan Kitap ve Toplum Araştırmaları Derneğimizi tanıtmak istiyoruz. Çünkü bir toplumun gerçek dirilişi, ‘Ben bu toplumdan ne kapabilirim?’ anlayışından, ‘Ben bu toplum için ne yapabilirim?’ anlayışına geçtiği gün başlayacaktır.”

Bugüne dek 20 binden fazla kitabı ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştıran Kitapçı Baba Ahmet Sandal, “huzurlu aile, güvenli toplum” inşasının temelinde okuma kültürünün yattığını vurguluyor.

Kahramanmaraş Uluslararası Kitap Fuarı, bu yıl da kültür dünyasının buluşma noktası olacak. 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız