Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Az bulutlu
33°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kültür | Edebiyatın Başkenti Kahramanmaraş’ta farklı kültürler şiirle buluştu

Edebiyatın Başkenti Kahramanmaraş’ta farklı kültürler şiirle buluştu

Kahramanmaraş’ta bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri yarışma finallerinde bu defa yabancı uyruklu öğrencileri sahnedeydi. Yunus Emre ve Mehmet Akif Ersoy şiirlerini seslendiren adaylar performanslarıyla uzun süre alkış aldı.

Kahramanmaraş’ta bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri yarışma finallerinde bu defa yabancı uyruklu öğrencileri sahnedeydi. Yunus Emre ve Mehmet Akif Ersoy şiirlerini seslendiren adaylar performanslarıyla uzun süre alkış aldı.

Edebiyatın Başkenti Kahramanmaraş’ta farklı kültürler şiirle buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri ödüllü yarışmalarında final heyecanı sürüyor. Programlar kapsamında, 15 ülkeden yazar ve şairin katılımıyla 5 gün boyunca düzenlenecek 100’e yakın etkinliğin yanı sıra 14 farklı yarışmada da ödüller sahibiyle buluşuyor. 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen finallerde bugün yabancı uyruklu öğrenciler sahneye çıktı. Ortaokul yaş grubundan öğrencilerin Yunus Emre, lise yaş grubundan öğrencilerin ise Mehmet Akif Ersoy şiirleriyle sahnede yerini aldığı etkinlikte yarışmacılar gösterdikleri performansla uzun süre alkış aldı.

Sonuçlar belirlendi

Yarışmalarda Yavuz Selim Ortaokulu öğrencisi Yasmin Haşim İza birinci, Vali Hilmi Tolun Ortaokulu öğrencisi Ahmet Alkasem ikinci, Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sena Hicazi ise üçüncü oldu. Yine Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Renad Al İssa ise okuduğu Yunus Emre şiiriyle mansiyon ödülünü almaya hak kazandı. Liseli katılımcılardan da birinciliği Göksun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Lüceyn Elsukker alırken, Barınma Merkezi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Rend El Ruci ikinci, Safa Elali üçüncü seçildi. Mansiyon ödülü ise yine aynı okuldan katılan Emel Alşun’un oldu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız