Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Meydan projesi ile şehir mimarisi aslıyla buluşacak

Meydan projesi ile şehir mimarisi aslıyla buluşacak

Programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile şehirde devam eden projeleri inceleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ‘Valilik bölgesinde başlatılan Şehir Meydanı projesiyle esnafların iç içe bulunduğu bedesten kültürünü yaşatmış olacağız. Kahramanmaraş şehir mimarisi en somut haliyle aslıyla buluşturulacak.

Programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile şehirde devam eden projeleri inceleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ‘Valilik bölgesinde başlatılan Şehir Meydanı projesiyle esnafların iç içe bulunduğu bedesten kültürünü yaşatmış olacağız. Kahramanmaraş şehir mimarisi en somut haliyle aslıyla buluşturulacak.

Meydan projesi ile şehir mimarisi aslıyla buluşacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile birlikte şehir genelinde devam eden çalışma alanlarına incelemelerde bulundu. Valilik Meydanında başlatılan Şehir Meydan Projesi yıkım alanıyla başlayan incelemelerin ardından Trabzon Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelindi. Program kapsamında Bahtiyar Yokuşu ile Sarayaltı - Kanlıdere projesi kapsamında restore edilecek Kadıoğlu Konağı’na da geçen heyette Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve Milletvekilleri İmran Kılıç ve Ahmet Özdemir, ilçe belediye başkanları ve AK Parti teşkilatın dayer aldı.

Ticaret merkezlerimiz aslına dönecek

Valilik Meydan Projesi yıkım sahasında açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Bu projeyle beraber eski şehir kültürümüzde var olan çarşı anlayışına geçiş yapmış olacağız.Yani AVM kültürünün yerini esnafların ve vatandaşların iç içe bulunduğu Bedesten kültürü alacak.Hemşehrilerimiz hem kültür sanat faaliyetlerine katılacaklar, hem alışverişlerini yapacaklar. Hem de Kahramanmaraş şehir mimarisi en somut haliyle aslıyla buluşturulacak. Şehir Meydan Projemizi çok önemsiyorum. Emeklerinden, çabalarından dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Hizmette yarış var

Ziyaret edilen bir sonraki adres, Arsan Kavşağı şantiye alanında da önemli müjdeler aktaran Ünal, “Büyükşehir Belediyemizin şehir genelinde sürdürdüğü çok önemli projeler var. Büyükşehir’imiz, Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolu’nun temelini atıyor. İnşallah Milli İrade Meydanı üzerine de çok önemli bir Gençlik Merkezi inşa edilecek. Yine Büyükşehir Belediyemiz Bahtiyar Yokuşu bölgesinde bulunan tariki konakları da restore edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e çalışmaları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız