Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | KİÜ ve AFAD arasında işbirliği protokolü imzalandı

KİÜ ve AFAD arasında işbirliği protokolü imzalandı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ve İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü arasında ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ işbirliği protokolü imzalandı.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ve İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü arasında ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ işbirliği protokolü imzalandı.

KİÜ ve AFAD arasında işbirliği protokolü imzalandı

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi dolayısıyla gerçekleştirilen protokol, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aslan Mehmet Coşkun arasında imzalandı.

KİÜ Rektörü Prof. Dr. Özgül, imzalanan protokolün, 2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek faaliyetlerin eşgüdümlü olarak yürütülmesini, işbirliği ve koordinasyonun artırılmasını amaçladığını söyledi. Üniversite olarak yapılacak her türlü etkinliğe katkı sunacaklarını ifade eden Rektör Özgül: “Biz de üniversite olarak AFAD’ın afet farkındalığı kapsamında kamuoyuna yönelik yürüttüğü faaliyetlere destek olacağız. Yine AFAD tarafından verilecek afet farkındalık eğitimi sonrasında afet risklerini azaltabilmek için tehlikelerin tespitinde ve risklerin azaltılmasında rol üstlenecek, aynı zamanda akademisyenlerimizin tehlikeler konusunda öğrencileri bilgilendirmeleri amacıyla çalışmalara katılmasını sağlayacağız. Yine AFAD gönüllüsü kazandırmak için de üzerimize düşeni yapacağız. Müdürümüze teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

AFAD İl Müdürü Coşkun ise: “Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından 2021 yılı Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Biz de kurum olarak, kamuoyunu bilgilendireceğiz ve afet farkındalığı, sivil savunma ve seferberlik hizmetleri gibi konularda eğitimler düzenleyeceğiz. Yine afet riskini azaltma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla toplantılar yapacağız. Bu noktada çalışmalarımıza katkı sunmasından dolayı sayın rektörümüzü ve İstiklal Üniversite’sine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Küçükönder’in de eşlik ettiği toplantıda, bir süre istişarelerde bulunularak, işbirliğini hayata geçiren protokol imzalandı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız