Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’ta kademeli normalleşmede sıkı denetim

Kahramanmaraş’ta kademeli normalleşmede sıkı denetim

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta ekipleri şehir genelinde ‘Kademeli Normalleşme’ süreciyle faaliyete geçen işletmelerde ve toplu taşıma araçlarında maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygunluk denetimi gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta ekipleri şehir genelinde ‘Kademeli Normalleşme’ süreciyle faaliyete geçen işletmelerde ve toplu taşıma araçlarında maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygunluk denetimi gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş’ta kademeli normalleşmede sıkı denetim

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi pandemiyle mücadele kapsamında denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta ekipleri, “Kademeli Normalleşme” döneminin başlamasıyla birlikte şehir genelinde toplu taşıma araçlarının kesiştiği merkez duraklarda, otobüs hatlarında ve kademeli normalleşme sonrası yeniden faaliyete geçen kahvehane, kafe, çay bahçesi, internet kafe gibi işletmelerde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygunluk denetimi gerçekleştiriyor. Denetlenen işletmeler, İçişleri Bakanlığı Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) sistemine kaydedilerek kontrol altına alınıyor. Denetimlerde kurallara aykırı davranan işletme ve vatandaşlar hakkında idari işlem uygulanıyor. 

Vatandaşlarımız kurallara uyuyor

Denetimlere ilişkin Zabıta Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “17 günlük tam kapanma sonrası yeniden faaliyete geçen işletmelerde ve ortak kullanım alanlarında pandemi kurallarına uygunluk denetimimiz devam ediyor. İşletme sahiplerimiz ve vatandaşlarımız, özverili şekilde davranarak büyük ölçüde kurallara uyuyor. Vatandaşlarımızın sağlığı için şehir genelinde oluşturduğumuz denetim ekiplerimizle maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygunluk denetimlerimiz devam edecek” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız