Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’ın en nitelikli çocuk merkezi inşa ediliyor

Kahramanmaraş’ın en nitelikli çocuk merkezi inşa ediliyor

Kahramanmaraş’ta çocuklar için özel olarak tasarlanan Çocuk Kütüphanesi ve Sanat Merkezi, Binevler Mahallesi’nde büyük bir hızla yükseliyor. Toplam 60 Milyon TL’lik yatırım ile hayata geçirilen proje, bölgenin en nitelikli çocuk ve kültür merkezi olmayı hedefliyor.

Kahramanmaraş’ta çocuklar için özel olarak tasarlanan Çocuk Kütüphanesi ve Sanat Merkezi, Binevler Mahallesi’nde büyük bir hızla yükseliyor. Toplam 60 Milyon TL’lik yatırım ile hayata geçirilen proje, bölgenin en nitelikli çocuk ve kültür merkezi olmayı hedefliyor.

Kahramanmaraş’ın en nitelikli çocuk merkezi inşa ediliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde şehrin sosyal ve kültürel yaşamına değer katacak yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Onikişubat Binevler Mahallesi’nde yapımına başlanan Çocuk Kütüphanesi ve Sanat Merkezi projesi büyük bir hızla yükseliyor. 60 Milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje, toplam bin metrekarelik alan üzerinde iki katlı olarak inşa ediliyor.

Kaba inşaatı hızla devam eden merkez, tamamlandığında yalnızca klasik bir kütüphane değil, aynı zamanda çok yönlü bir yaşam alanı olacak. Proje kapsamında; sanatsal ve eğitsel atölyeler, bireysel eğitim ve rehberlik görüşmeleri için özel odalar, geniş fuaye alanları ve çocuklara özel tasarlanmış özgün kütüphane konsepti yer alacak. Böylece merkez, çocukların sadece kitaplarla değil, sanat ve eğitimle de iç içe olacağı yeni bir buluşma noktası haline gelecek.

Bölgenin en nitelikli merkezi olacak

Yeni yatırımla ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Şehrimizin her alanda daha da yaşanabilir bir seviyeye ulaşması için gece gündüz çalışıyoruz. Bu kapsamda yeni kültür merkezleri, kütüphaneler ve sosyal donatı alanlarıyla gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik yatırımlarımızı da artırıyoruz. Bu kapsamda Binevler Mahallemizde önemli bir çalışmayı başlattık. Şehrimizin çocukları için bölgenin en nitelikli kütüphane ve sanat merkezini inşa ediyoruz. 60 Milyon TL’lik yatırımımızı yılbaşında tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız