Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş için sarı kodlu alarm! Valilik ve AKOM’dan peş peşe uyarı

Kahramanmaraş için sarı kodlu alarm! Valilik ve AKOM’dan peş peşe uyarı

Kahramanmaraş’ta 25 ve 26 Şubat tarihlerinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle kent genelinde alarm verildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile Kahramanmaraş Valiliği art arda uyarı yayımlayarak vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Kahramanmaraş’ta 25 ve 26 Şubat tarihlerinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle kent genelinde alarm verildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile Kahramanmaraş Valiliği art arda uyarı yayımlayarak vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Kahramanmaraş için sarı kodlu alarm! Valilik ve AKOM’dan peş peşe uyarı

AKOM’dan yapılan açıklamada, 25 Şubat Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren başlayacak yağışların 26 Şubat Perşembe sabah saatlerine kadar aralıklarla süreceği bildirildi. Kahramanmaraş genelinde kuvvetli sağanak beklenirken, yüksek kesimlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışının görülebileceği kaydedildi.

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamada ise meteorolojik verilere göre il genelinde kuvvetli sağanak beklendiği vurgulandı. 1000 metre ve üzeri rakıma sahip bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışının tahmin edildiği belirtilerek, özellikle yüksek kesimlerde buzlanma ve don riskine dikkat çekildi.

Her iki kurumun açıklamasında da kuvvetli yağışla birlikte sel, su baskını, yerel çaplı heyelan, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzlukların yaşanabileceği ifade edildi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması, resmi duyuruları takip etmesi istendi.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin olası olumsuzluklara karşı teyakkuz halinde olduğu, yağış süresince sahada aktif görev yapacağı bildirildi. Ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı ilgili birimlerin koordineli şekilde çalışacağı, ihtiyaç halinde müdahale ekiplerinin hızla yönlendirileceği kaydedildi.

Yetkililer, 25 Şubat saat 14.00’ten 26 Şubat saat 06.00’ya kadar etkili olması beklenen yağış sürecinde riskli bölgelerde bulunulmaması ve gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız