Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Dulkadiroğlu Müftülüğü ‘Minik Eller Üşümesin’ kampanyası başlattı

Dulkadiroğlu Müftülüğü ‘Minik Eller Üşümesin’ kampanyası başlattı

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), Suriye’nin çeşitli bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine yönelik, ‘Minik eller üşümesin’ yardım kampanyasına bir destekte Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu Müftülüğünden geldi. 4-6 Yaş Ahmet Köse Kur’an Kursu öğrencileri kumbaralarında biriktirdikleri para ve gıda yardımını Dulkadiroğlu Müftüsü Ali Canbolata teslim etti.

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), Suriye’nin çeşitli bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine yönelik, ‘Minik eller üşümesin’ yardım kampanyasına bir destekte Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu Müftülüğünden geldi. 4-6 Yaş Ahmet Köse Kur’an Kursu öğrencileri kumbaralarında biriktirdikleri para ve gıda yardımını Dulkadiroğlu Müftüsü Ali Canbolata teslim etti.

Dulkadiroğlu Müftülüğü ‘Minik Eller Üşümesin’ kampanyası başlattı

Türkiye Diyanet Vakfı, gerek yurt içinde ve gerekse dünyanın diğer 140 ülkesinde, eğitimden kültüre, sosyal ve hayri hizmetlerden tutunda;  Savaş, kriz, deprem, sel, kuraklık gibi afetlerin yaşandığı bölgelere yönelik yardım kampanyalarıyla yürekleri ısıtmaya devam ediyor. Vakfın Suriye'de savaş mağduru çocuklara yönelik başlattığı 'Minik Eller Üşümesin' kampanyasına yoğun ilgi var.

Bu kapsamda, Dulkadiroğlu Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Dulkadiroğlu Şubesince çadır kentte yaşam mücadelesi veren soğuk kış şartlarında çocuklar donmasın diye Suriye için yardım seferberliği ilan etmiş, "Minik Eller Üşümesin" sloganıyla başlattığı yardım kampanyasına 4-6 yaş Ahmet Köse Kur’an kursu öğrencilerinden ses geldi. Minikler kumbaralarında biriktirdiği harçlıkları ve gıda yardımlarını Müftü Canbolata teslim ederek kocaman destek oldular.

Dulkadiroğlu Müftüsü Canbolat, Kur'an kursunda eğitim gören 4-6 yaş çocukların destekleriyle toplanan para ve gıda yardımlarının Suriye'ye, Allah'ın kendilerine emaneti yetimlere ulaştırılmak üzere göndereceklerini bildirdi. 

Müftü Canbolat: “Türkiye Diyanet vakfı ve İl Müftülüğümüzün koordinesinde “Minik eller üşümesin” diye bir kampanya başlattık. Gerek Ülkemizde ve gerekse Suriye de  çadırlarda kalan yeterince  gıda ve ısınmadan faydalanamayan çocuklarımızın yardımında olmak için 4-6 yaş Ahmet Köse Kur’an kursu öğreticileri, öğrenci ve velilerinin bizde bu kampanyada varız dediler. 

Bu çocuklarımız harçlıklarından biriktirdikleri kumbara ve gıda yardımlarını getirerek kampanyaya destek oldular. İnanıyorum ki, bazı işler küçükken başlar. Minikler bu yaşta yardım etmenin güzelliğini yaşar ve öğrenirse büyüdüğünde yardım etmenin zorluğunu çekmez. Bir öğrencimizin kumbarasında yazan “İyiliğin karşılı kocamandır” sloganı çok önemlidir, kendisini tebrik ediyorum.  Kampanyamız gerek nakdi yardım, gerekse gıda veya battaniye vs. şeklinde devam etmektedir. Hedefimiz üşüyen ve aç kimsenin kalmamasıdır. Destek olalım yardımcı olalım.” Dedi.

4-6 Yaş Ahmet Köse Kur’an Kursu yöneticisi Sümeyra Akıllı, “Minik eller üşümesin kampanyasında minicik yürekleriyle kocaman destek  veren yavrularımıza, velilerimize, ve yardımlarımızın yerine ulaşmasını sağlayan müftülüğümüze çok teşekkür ediyor , minik eller üşümesin kampanyasında bizde varız dedi. Kurs öğrencilerinin “minik eller üşümesin” kampanyasında bende varım sloganı yürekleri ısıttı. 

Şube Müdürü Mikail Koç’unda hazır bulunduğu programda, Dulkadiroğlu Müftüsü Ali Canbolat 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerine çikolata ikramında bulundu. Daha sonra vakıf görevlilerince sayımı yapılan kumbaralar ve kolilenen gıda yardımı gönderilmek üzere teslim alındı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız