Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | DEVA Partili Bastırmacı: DEVA ailesi olarak Otizmin farkındayız

DEVA Partili Bastırmacı: DEVA ailesi olarak Otizmin farkındayız

DEVA Partisi Kahramanmaraş Kurucu İl Başkan Yardımcısı, Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Osman Doğan Bastırmacı Otizme mavi ışık yaktı.

DEVA Partisi Kahramanmaraş Kurucu İl Başkan Yardımcısı, Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Osman Doğan Bastırmacı Otizme mavi ışık yaktı.

DEVA Partili Bastırmacı: DEVA ailesi olarak Otizmin farkındayız

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla açıklama yapan Bastırmacı: “Otizm farkındalığını artırmak adına, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilen 2 Nisan, her yıl olduğu gibi bu yıl da otizm ile ilgili sorunları görünür kılmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla kutlanıyor. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Tohum Otizm Vakfı verilerine göre günümüzde her 59 çocuktan biri otizm riski ile dünyaya geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminde yer alan verilere göre ise Türkiye'de 34 bin 589 otizmli birey bulunuyor. Bu bağlamda biz bu farkındalığı nasıl öne çıkarabiliriz diye düşünenlere sende mavi ışık yak diyoruz. Bugün tüm kıyafetlerimi mavi giyerek gün boyu rutin işlerimi hallederken her gittiğim yerde otizm hakkında muhabbetler açarak farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Sizleri de davet ediyorum.’’ dedi. 

Bastırmacı son olarak ‘’Deva Ailesi olarak Otizmin farkındayız. Ve mavi ışık yakıyoruz.’’ diyerek herkesi MAVİ IŞIK olmaya davet etti.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız