Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Afşin’de ‘Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir’ etkinliği düzenlendi

Afşin’de ‘Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir’ etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde İçişleri Bakanlığının ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ uygulaması kapsamında etkinlik yapıldı.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde İçişleri Bakanlığının ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ uygulaması kapsamında etkinlik yapıldı.

Afşin’de ‘Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir’ etkinliği düzenlendi

Etkinlik, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar öncülüğünde Nazım Kaynak Bulvarı'nda düzenlendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven şunları söyledi;” 2019 yılı yaya öncelikli trafik yılı olarak ilan edilmişti. 'Öncelik yayanın, öncelik hayatın' sloganıyla bu yola çıktık. Yayalarımızın daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde ulaşımlarına devam edebilmeleri için trafik kültürünün oluşması adına güzel bir çalışma yapıldı. Trafik kültürü modern toplumların en önemli kazanımlardan biridir. Tüm yaya geçitlerimizde bu gün itibariyle kırmızı çizgilerimizi çekmeye başladık.  Yaya güvenliğimizi ön plana alarak daha sağlıklı bir ulaşım sağlamış olacağız. Sürücülerimizi de bu konuda daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

Pınar, burada yaptığı konuşmada, sürücülerin trafikte yayalara öncelik tanıması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Trafikte yaya güvenliğinin daha üst seviyeye çıkarılması ve toplumda bu bilinci oluşturmak için faaliyetlerimizi yürütmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da etkinliklerimizi gerçekleştirmiştik. İçişleri Bakanlığımız trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Artık ışıksız yaya geçitlerimizde kırmızı çizgiler yer alıyor."

Programa, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin İlçe Jandarma Komutan Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Vekili Şaban Paksoy ve öğrenciler katıldı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız