Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | AFAD’dan Kahramanmaraş genelinde siren ve anons testi duyurusu

AFAD’dan Kahramanmaraş genelinde siren ve anons testi duyurusu

AFAD Kahramanmaraş, İkaz ve Alarm Sistemi (İKAS) kapsamında il genelinde kurulan siren sistemleri için 07–09 Ocak 2026 tarihleri arasında 115 dB seviyesinde siren ve anons testleri yapılacağını duyurdu.

AFAD Kahramanmaraş, İkaz ve Alarm Sistemi (İKAS) kapsamında il genelinde kurulan siren sistemleri için 07–09 Ocak 2026 tarihleri arasında 115 dB seviyesinde siren ve anons testleri yapılacağını duyurdu.

AFAD’dan Kahramanmaraş genelinde siren ve anons testi duyurusu

AFAD Kahramanmaraş İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Afet ve Alarm Sistemi kapsamında hayata geçirilen İkaz ve Alarm Sistemi (İKAS) projesinin yaygınlaştırma çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar doğrultusunda il genelinde kurulumları tamamlanan siren sistemleri için 07–09 Ocak 2026 tarihleri arasında test uygulamaları gerçekleştirilecek.

Duyuruda, söz konusu tarihlerde Kahramanmaraş genelinde en yüksek seviye olan 115 dB gücünde siren ve anons testlerinin yapılacağı bildirildi. Yetkililer, testler sırasında oluşabilecek yüksek sesler nedeniyle vatandaşların endişe veya paniğe kapılmaması gerektiğini özellikle vurguladı.

AFAD, gerçekleştirilecek uygulamanın yalnızca sistem testine yönelik olduğunu belirterek, kamuoyunu bilgilendirme amacıyla duyurunun yapıldığını ifade etti.

Açıklama, “Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleriyle sonlandırıldı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız