Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
35°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Afşin ilçelerinde tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Afşin ilçelerinde tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

Afşin Hükümet Konağı'nda düzenlenen törene Kaymakam Ahmet Can Pınar, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven kamu kurumu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Tören daha sonra Afşin Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklerle kaymakamlık konferans salonunda devam etti.

Afşin Anadolu Lisesi Müdürü Cabir Tercan, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Türk milletinin 18 Mart 1915'de bir destan yazdığını ifade eden Tercan, "Birliğimizin bozulması, gücümüzün zayıflaması için fırsat kollayanlar, her zaman olduğu gibi bugünde var. Düşman zihniyeti emelinden hiç vazgeçmemiştir. Düşman düşmanlığını, hain ihanetini yapmaya devam edecektir. O gün Çanakkale'de karşımız olanlar bugün yine karşımızdalar. Bu nedenle necip milletimiz daima güçlü cesur ve hazır olmak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Program, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi konulu şiir, resim ve kompozisyon dalında derece elde eden öğrencilere hediye verilmesinin ardından sona erdi.

Elbistan Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Kaymakam Özkan Demir, Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ile Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ragıp Kul tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, milli eğitim müdürlüğü Misak-ı Milli Konferans Salonu'nda devam etti.

Törene kamu kurum temsilcileri, şehit yakınları ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız